şunu belki 10 kez yazdım, üşenmeden bir daha yazacağım. bu işletmelerin aş evleri veya devletin sosyal devlet olması gerektiğinden gıda yardımı ile karıştırmamak lazım. bu kurumlar zaten halen varlar.
bu işletmeler ise belediyelerin "muhtaç" değil, "dar gelirli" vatandaşın faydalanması amacı ile serbest piyasa aktörleri ile rekabet halinde ve fiyatları piyasaya nazaran daha makul olan "özel iştirakleri"
misal et ve balık kurumu senelerdir var, öncesinde et ve balık halka bedava mı dağıtılıyordu? hayır. bu durum da vatandaşın devletin hayvan kesim faaliyeti sonucunda bu ürünlere daha makul fiyatlarla ulaşmasını sağlayan bir iştiraki.
bunların öncesinde seçimlerden önce belediye pazar çadırı kurup ucuza patates, soğan satıyordu piyasadan uygun olması için. patatesi soğanı bunlardan önce hiç bedava yiyeniniz var mı, yok?
yani sırf muhalif olmak için olmayın. konuyu biraz amaç/çıkar/sonuç mantığıyla irdeleyin.
Kent Lokantaları'nda kuyruklar uzadı: 'Sömüre sömüre ilik kalmadı'
Ekonomik koşullar her geçen gün ağırlaşırken, yurttaşlar daha ucuz yemeğe ulaşabilmek için Kent Lokantaları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Çapa'daki lokanta önünde kuyrukta bekleyenler vatandaşlar, uygulamaya ilişkin memnuniyetlerini dile getirirken; iktidarın vaatlerine karşı tepkili.
sanırım kadıköy'ü zengin buldukları için benim semtimde açılmayacak. oysa açılsaydı, anadolu yakasının en merkezi ilçesi olarak gün içinde diğer ilçelerden de gelen çok sayıda istanbulluya ve öğrencilere de hizmet vermiş ve daha çok kişiye ulaşmış olurdu.
Gıda enflasyonunun %80 üzerinde olduğu, halk arasında öğrenci ve fakir gıdası olarak bilinen tavuk ekmek, ayran ikilisi bile 70 TL. Genel enflasyonun yanında, istanbul'da yüksek kira ve ulaşım maliyetlerini de hesaba katarsak, kent lokantası sosyal belediyecilik anlayışının ve 31 mart 2024 seçimlerinin bu şehir açısından sembolleri arasında yer almıştır.