hastanelerde hasta sayısı düştüğü zaman,türkiye genelinde ya da dünya çapında hastalık üretilmesi.artık bir sağlıkcı olarak söyle diyebilirim işi ticarete döküyor bu adamlar.kene,domuz gribi,kus gribi vb.
içinde iskemle kafa diye bir düşmanla, kene adında bir kahramanı barındıran ve çocukluktan bu yana izlediğim en iyi çizgili filmlerdendir.
en sevdiğim bölümü ise, bıyıklı bir amcamızın elektirikle beslenip büyüyen dev bir dinazor'a dönüştüğü bölümdü.
aspirin arıyorlardı arthur ile.
Kuş gribi nedeniyle tavukları katlettiler. Sonra da çıkıp rahmetli tavuklar olsaydı keneleri yerdi, Böylece kırım kongo hastalığı bu kadar yaygınlaşmazdı dediler. Sevgili uzmanlar bu keneler bizi zehirleyip adres değiştirtiyor da niye tavuklara zararı olmuyor diye soruyorum size.
insanın kanını emen ve son yıllarda söylenildiği üzere, kırım kongo kanamalı ateş hastalığına yol açan zalim hayvan. küçükken bizim inektede bulmuştum bir kere o zaman anlamıştım pis bir şey olduğunu.
sezonu açılmış bir tür kan emici böcek türü. maalesef yakında yeni kene haberleri gelecektir. an itibariyle gidilen piknikte pantolonun üzerinde son anda farkedilmiştir. örümceğe çok benzemekte olup çok küçüktür, dikkat edilmesi gerekir.
diyen hayvandır. biyolojik silah gibidir. ayrıca bu yazının altındaki bilgileri de bilmenizde yarar vardır. fazla bilgi göz çıkarmaz. ama belki hayat kurtarır.
fox kids de yayınlanan çizgi filmdir efem. insan görünümünde kaslı mavi bir tayt giyen zat. kafasında da iki adet anten sallanır. aklımda kalan bir replik ise
Keneler zorunlu kan emici ektoparazitlerdir. Bacakların uçlarında çengeller ve vantuzlar vardır. Deriye rahatça yapışarak hortumlarıyla kan emerler. iyice şiştikten sonra kendilerini yere atarak konaklarından uzaklaşır, ot veya ağaçlara tırmanırlar. Ön ayaklarının uçları dokunma ve koku alma için özelleşmiştir. Ormanlarda bulunduğu ağacın altından bir hayvan geçtiği takdirde üzerine düşüp derisine yapışır ve etine hortumunu sokarak kanını emer. Kenelerin tükürük salgısı dokuları sindiren ve likefiye eden proteolitik enzimler içerir. insan ve hayvan hastalıklarının taşınmasında rol oynayan en önemli vektörlerdendir. Birçok bakteri, riketsiya, spiroket, virüs, parazit, mantar, protozoa ve solucan kökenli hastalığa sebep olabilirler. Ek olarak toksikozlar, felçler ve alerjik reaksiyonlara da yol açabilirler. Dünyanın her bölgesinde bulunurlar.
Dişi çiftleşme gerçekleştikten sonra her hangi bir bitkiye tırmanıyor, ve kurbanını beklemeye başlıyor.
Zaten kendisi kör ve sağır, sadece koku alıyor. acide butyrique dediğimiz her işine yaracak canlıda bulunan bir salgı var. O salgının kokusu onun için bir sinyal, duyduğu an o yöne gidiyor.
Sonrasında 2 ihtimal var:
- yanılmış veya canlıyı kaçırmışsa o dala tekrar tırmanıyor.
- yok canlıya tutunmayı başarmışsa kanı emip (ki onun için tat alma söz konusu değilmiş sadece sıcaklıgı hissediyor) kendini yere bırakıp yumurtlayıp ölüyor.
Az önce görünce aklıma geldi. Bu arada hastalık yayan bir hayvandır kendisi.
Eğer kene alındıktan sonra hala kızarıklık kalıyorsa derhal hastahaneye gidiyorsunuz.
Ki bence türkiye'de kızarıklıgı beklemeyin direkt keneyle gidin onlar alır.
Not: keneyi aldığınızda onu bir yerde muhafaza edin. Hastalık şüphesi olursa lazım oldugu oluyor.
Kocaeli/kandıra taraflarında kasığıma kafasını sokan hayvan. Kafasını soktuktan sonra üstte govdesi kalmakta olan bu hayvanı et beni zannetmek mümkündür, beş gün birlikte de yaşayabilirsiniz.