aidiyet duygusu konusunda kendi seçimini kullanan kürttür. saygı duyulmalıdır. aidiyet kan ile değil, manevi bilinç ile oluştuğundan absürt bir durum değildir.
1921'de : Madde 88:- f1 Türkiye ahalisine din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibariyle (Türk) ıtlak olunur. f2. Türkiyede veya hariçte bir Türk babanın sulbünden doğan veyahut Türkiyede mütemekkin bir ecnebi babanın sulbünden Türkiyede doğup da memleket dâhilinde ikamet ve sinni rüşte vusulünde resmen Türklüğü ihtiyar eden veyahut Vatandaşlık Kanunu mucibince Türklüğe kabul olunan herkes Türktür. Türklük sıfatı kanunen muayyen olan ahvalde izale edilir.
1937'de: Madde 88. - Türkiye’de din ve ırk ayırdedilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese “Türk” denir. Türkiye’de veya Türkiye dışında bir Türk babadan gelen yahut Türkiye’de yerleşmiş bir yabancı babadan Türkiye’de dünyaya gelipte memleket içinde oturan ve erginlik yaşına vardığında resmi olarak Türk vatandaşlığını isteyen yahut Vatandaşlık Kanunu gereğince Türklüğe kabul olunan herkes Türktür. Türklük sıfatının kaybı kanunda yazılı hallerde olur.
1961'de: Madde 54- Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. Yabancı babadan ve Türk anadan olan çocuğun vatandaşlık durumu kanunla düzenlenir. Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmıyan bir eylemde bulunmadıkça, vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.
kimliğinde tc vatandaşı olduğu ve büyük ihtimalle müslüman olduğu da yazıyordur. eğer bundan rahatsız olan türkler varsa sıkı dursun; bu rahatsızlığınız özerlik isteğini de peşinden getirebilecek önermeler doğuracaktır.
Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir insandır, bir cumhuriyete, ülkeye, bölgeye tabi olmak ayrı bir şeydir, bir kökene tabi olmak ayrı bir şeydir, ikisi arasındaki farkı bilmeden yorum yapmakta bunlardan habersiz olmak demektir.