genelde aile baskısıyla yetişen üniversiteyi kazanınca kendınce özgürlüğüne kavuşan kız tiplemesınde olan sözde ülkenin parlak geleceğinde yer alacak üniversiteli kız.... ailesinden ayrılınca tüm özgürlükler onun olur.. rahat yaşam şartları para harcama eğlence vs. ''maddi durumum kötü okumak zorundayım ve bunuda yapmak zorundayım'' der bir çoğu.ama kimide zevk için yapar alışkanlık halıne gelmiş onlarda ... a.q orospolukta bi meslek olmuş artık. saygın bir meslek haline gelio nerdeyse .. genellikle bir insandan çok mal muamelesi yapılır ee yani sonuçta parasıyla demi. (bkz: baskısızlık)
devletin, memleketi dışında okuyan her üniversite öğrencisine verdiği gibi; kendisine de verdiği o kadar imkan yetmeyip, daha fazla lüks isteyen ve bunu kendini satarak elde edeceğine inanan gerizekalı kızlardır.
memleketi dışında olupta, namussuyla okuyan o kadar çok fakir kız tanıyorum.
insanın içinde varsa fahişelik herşeyi yapar, fakirlik bahane.
okuduğu bölümün beraberinde ticarette okuyan, bu devirde tek meslekle geçinmenin zorluğunu farklı manada idrak etmiş 'mal' münyelerdir ya da 'sermaye' bünyeler de denebilir.
çoğu kişinin "yoktur olm ben denk gelmedim" diye tepki gösterdiği ancak sayısı sanılandan çok olan kızdır. amaç mühim değil efenim. üniversite masraflarını karşılamak için illa ki fahişelik yapmak gerekmez. part time iş dolu memleket.