insanların aslında gercek olmadığını kendi uydurması olduğunu bildiği sözlere bile bile inanmasıdır. şimdi yatayım sabah erken kalkıp çalışırım gibi mesela.
bunu yapabilen var mıdır? varsa da en fazla kaç kişidir?
ama buna inanmayan yoktur.
ya da bu son bi daha geç kalmayacağım.
bundan sonra senle konuşmayacağım.
bazen teselli amaçlı da kurulabilir pekala
zaten hiç anlaşamıyorduk, gittiği iyi oldu gibi.
üniversite dönemlerinde çok zor bir sınav öncesi "daha sınava 3 gün var", "daha sınava 2 gün var", "uyuyup uyanayım sabaha kadar çalışırım" tarzı cümlelerdir. pişman mıyım? asla değil, uyku herşeyden tatlıdır.
Lise döneminde ilk yazılıdan zayıf aldıktan sonra "ikinci yazılıdan 100 alsam, hoca da sözlülerime 100, 100 verse... kesin takdir alıyorum abi" şeklindedir.
"asla kendimi kandırmam".. "bana çok değer verirdi".. tam anlamı ile kişinin kendine söylediği beyaz yalana inanmasıdir. bu gibi yaklaşımların/tercihlerin hayatın gerçeği olduğunu göz önüne alırsak. çok da kötü değildir aslında. bu tarz kandırmacalar insana, hayatı daha yaşanabilir ve mutlu olma kolaylığı sağlar ki; çok abartmadıktan sonra ufak kandırmacalardan kesinlikle zarar gelmez...
Piskolojideki Akla Uydurma çabasıdır.Bir hastalıktır.Eşşekten düşünce zaten inicektim demektir.Bazen yapılması gereklidir ancak bunun yerine kabullenmeler daha iyi sonuçlar verir.Ne de olsa eşekten düştüğümüz düşmekle inmek arasında da fark olduğu tartışmasızdır.
Not: Akla uydurma hastalığının gördüldüğü insanların aşk hayatı karmaşadır...