karşıdan hiç konuşmak istemediği birinin geldiğini gören, tek çaresi telefonla konuşuyormuş numarası yapmak olan, eğer karsıdan gelen benim konuştuğuma inanmayıp gerçekten konuşuyor mu diye beni ararsa meşgul tonunu duysun diye kendimi arayayım düşüncesine sahip adamdır. hoş bu kadar düşüneceğine adama bi selam verse daha az yorulacaktır, o da ayrı bir entry konusudur.
bir arkadaşımın " oku kesin dine döneceksin" diye verdiği ama okuduktan sonra beni daha da dinden soğutan romandır. bu roman aynı zamanda klasik bir " ateistler, hayatta her haltı yemiş , hayatın sillesini yemiş kişilerdir ve sonunda dine döneceklerdir " kurgusunu taşır. geldiğim yere geri dönmek pek adetim değildir.
Kendini Arayan Adam; yaşanmışın romanıdır. Aynı zamanda inançsız ruhlarda saklı kuşkuların, açmazların, sıkıntıların ve inkardan kaynaklanan bunalımların da hikayesidir.
seneler önce okuduğum, ne yalan söyliyeyim etkilendiğim bir Halit Ertuğrul romanıdır. Daha sonra kocatepe kitap fuarında gideyim de Halit amcamızın başka bir romanını daha alıp okuyayım bir daha etkileneyim dedim ama hayal kırıklığına uğradım. Kitabın adı Aliyle Ayşe gibi bişeydi.
nesil yayınlarından çıkmış, her zamanki gibi sikindirik bir kitap. edebiyat üzerine çiziktiren değerli ibrahim alan hocanın hışmından kurtulamamıştır. http://getir.net/isr
merak edilen bir çok şeye cevap verebilecek kitaptır. ve bunun gibi niceleri vardır; (bkz: kendini arayan kadın)
(bkz: düzceli mehmet)vs vs vs... hepsi genel anlamda aynı sonuca varır.
bir de; artık geçerliliğini yitirmiş ve haliyle sıkmış olan kitap ve kitaplardır. kimsenin bu kitapları okuyupta dine döneceğini sanmıyorum şu zamanda.