kendi kültürüne yabancı toplum

entry5 galeri0
    1.
  1. Kendi toplumunu, kültürünü, yerli malını aşağılayıp, yabancı hayranı bir toplum.
    Hedeflenen hep buydu üçüncü dünya ülkelerinde, afrika'da açlık sınırında yaşayan adamın kafasında ny armalı şapka vardır.
    Türk dizileri, filmleri, markaları hor görülür, aşağılanır ama yabancı dizi, film, markalar göğüs gerilerek anlatılır, giyilir.
    Nutella muhteşemdir, sarelle tü kaka, pastavilla, barilla harikuladedir, filiz makarnası aşağılanır.
    Sizce de bir tuhaflık yok mu bu işte?
    5 ...
  2. 2.
  3. ironik ifade. yabancılaştığın noktada demek ki kültürde değişime uğramıştır.

    (bkz: değişmeyen tek şey)
    0 ...
  4. 3.
  5. zinhar türk toplumudur. her şeyi yabancıdır ve "yabancı şunu yaptı ben de yapayım." , elalem şunu götüne sokmuş, ben de sokayım.", "bu buna manitasını peşkeş çekmiş, ben de çekmeliyim.", "bu şu elbiseyi giymiş, götünü açmış ben de açacam." mantığıyla hareket eder. en ufak zeka belirtisi yoktur ve eleştirildiğinde anında savunmaya geçer. modern cahillerdir.
    2 ...
  6. 4.
  7. sadece batı kültürü empoze edilmiş toplum. yıllardır içinde bulunulan toplum her daim göz ardı edilip farklı kültürlere yelken açmak bahanesiyle özentiliğe doğru yol alınmıştır.
    2 ...
  8. 5.
  9. Kendi kültürüne yabancılaşma sorununa merak duyanlar, Omar Frantz Fanon (ibrahim frantz fanon) un 1961 de yazdığı "yeryüzünün lanetlileri" (wretched of the earth) kitabını okuyarak başlamalıdırlar. bütün kitapları türkçeye çevrilmiştir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük