çok tehlikeli bir eylemdir.zira kendi kendinize konuştugunuz zaman ilerisi için plan yapıyorsanız yanılaiblirsiniz ayrıca en tehlikeli ise kedi kendinizi paranoyak hale sokmanızdır.size bir küçük kötülük yapacak kişiye karşı kendinizi o kadar kasarsınız ki sonra onu öldürürsünüz sonra o kişinin size olan iyiliklerini hatırlarsınız sonra işte kötü şeyler olur.
örnek olarak şimdi kendi kendimle konuşuyorum.
lan ben birini öldürsem , sonra polisler bilgisayarımı alıp kayıtlara baksalar ve bu entryi gorseler , beni direk suçlu bulmazlar mı ?
bulurlar.
o zaman bu girdiyi silelim.
silelim.
olur öyle durumlarıdır. insan bazen konuşma ihtiyacı bile duyar kendi kendine. soracak soruları vardır. tabi bunu böyle sürekli yapıyorsa artık beyni de yanmış demektir. ara sıra konuşulur.
akabinde kendi kendine gülmek kendi kendine ağlamayı getirdiğinde tehlikeli boyutlara varıp alışkanlık yapmasıyla hayatla olan insanlarla iletişim bağını koparacak olandır.*
yalnızlığa olan bağımlılık iyice bu eylemle artar günlerce evden çıkmadan ışık görmeden yaşamak istemeye kadar gider. iyice soyutlarsınız kendinizi her şeyden evde bilgisayar vardır internet vardır ve iki ay bunların fişini bile takmazsınız aramazsınız da. aynayla konuşur aynayla dertleşir onu karşınıza alır yemeğinizi bile onunla yersiniz...
Elbisesini giyinirken' insan denen bu saz parçası...' diye bir kaç defa tekrarladı. Çocukluğunun mühim bir devrinde çok yalnız kalan Mümtaz, kendi kendisiyle konuşmayı severdi.
normalde benim bile farkettiğim kadar çok konuşuyorum. ama etrafımdaki hiç kimse
- ya oğlum yeter z***in kafamızı demediler. ben konuştum,anlattım,onlar dinlediler hep beraber bir şeyler paylaştık güldük,eğlendik. çok nadir olsa da yalnız başıma kaldığımda kendi kendime konuşmaktan alamıyorum ama yinede seviyorum kendimi*
bazen msnde pas vermeyen kız için geçerli olabilir.
x: nbr tuğçe nasılsın
...
x: hmm resimde de çok güzel çıkmıssın
...
hala cevap yok
x: anladım içerde televizyon izliyosun galiba.
...
x: gelince titretirsen konuşuruz.
oysa kişini kendi hayatının muhasebesini yapması çün * ideal bir yöntemdir. insanı doğru yola sürükleyen yegane davranıştır.insan konuştukça doğruyu bulur. sorunlarının çözümlerini bu şekilde aramanın dayanılmaz hafifliği içindedir.
sokratesci olması kuvvetle muhtemeldir bu yiğidimizin aynı zamanda.
fakat kendi kendine konuşma olayı toplumumuzda fazlasıyla delilere mal edildiği için bunu yapmak için gerçekten uygun bir ortam bulmanız gerekmektedir. evde yalnızsanız dahi müziğin sesini fazlaca açıp yapmak lazımdır bu işlemi.
ilkokul yıllarından beri kendi kendine konuşan birisi olarak, eskiden yani küçükken bu işte oldukça tecrübesizdim. ne zaman kendi kendime konuşsam annem önce kapıyı dinler sonra da ''kızım sen kendi kendine konuşunca ben çok korkuyorum'' derdi.
oysa ben sesli sesli bütün bir günümün değerlendirmesini yapar, hatalarımı ve doğrularımı bulurdum bu yöntemle. bazen de herhangi birisinin yüzüne karşı söyleyemediğim bir şeyi o anda söyleyip rahatlardım ve kin tutmazdım.
aradan yıllar geçti ve üzerimde ki bu baskıdan dolayı artık kısık sesle konuşmaya başladım. kimseye duyurmadan, sadece dudaklarımı kıpırdatarak bazen de. üç adımlık bir ortamda dahi volta atarak ve mümkünse elimde bir objeyle sesli düşünmek yaşamımı olumlu etkiliyor diye düşünüyorum.
bu beni rahatlatan bir şeyse eğer sırf böyle davrandığım için deli damgası yememek adına pekçok kişiden saklamak zorunda kalışlarım dahi olmuştur.
evden uzun süre çıkılmadığı zamanlarda,konuşacağınız kimse olmadığını düşündüğünüzde,kimi zaman fazlasıyla abartıp birilerine daha önce söylemek isteyipte söyleyemediklerinizi akşama kadar sayıp dökmektir.yalnız farketmeden ev halkından birinin yanında gerçekleşmemesine dikkat edilesi hele birde ayna karşısında yapılıorsa tadından yenmeyecek hadisedir.herkesin başına gelebilir.
günlük işlerinizi yaparken, kendinizle sohbet edebilme yetisidir. çoğu zaman da biriyle yapmayı düşündüğünüz bir konuşmayı önceden tecrübe etmektir. babaannemin 'haberleri dinlediniz, iyiakşamlar' diyen spikere 'sana da iyi akşamlar yavrum' demesi bu başlığa örnek verilemez. çünkü babaannem spiker kadını kendine muhatap tutmuştur. kendiyle yalnız olmadığını düşünmektedir. kendi kendine konuşmak, aynı zamanda kendini dinleyebilmektir.