tahakkümdür, tabii kemalizm eleştirisi yapanların da tahakkümcü olması son zamanlarda onlara post modern kemalizm denilmesine yol açmıştır. sosyolojik ve siyasal olarak bu ülkede aslında herkes kemalisttir. tahakkümcü zihniyet doğunun damarlarında vardır, hayırlı olsun.
insanın fikri neyse zikri de odur diye bosuna dememisler.
kemalizmi benimsemiş her kemalistin sözlerine, ifade ediş tarzlarına bakıldıgında gün gibi ortada olan özdür. her seferinde nefret söylemleri, hakaretlerle korunmaya calisilan kemalizmin ne kadar bozuk bir yapıda oldugu alenidir zaten. kemalizmi bu denli savunarak, kendilerini koyu kemalist addeden bu güruhun icinde insanlik namina bir tutam iz bulunmuyor. kaldı ki gorusleri bu sebeple ne kadar olumlu olabilir düşünün.
her ismin sonuna -izm getirip bunu ideoloji olarak saysak sıctık demektir. kemalistlerin ideoloji kabul ettiği kemalizm, şahsım adına hiçbir anlam ifade etmemektedir.
Toktamış ateşin farklı başlıklardan oluşan yazılarının olduğu kitap. Ana konu kemalizm ve en kapsamlı yazı da kemalizm üzerine. Ben toktamış ateşi siyasal öğrencisi olarak ders kitaplarından tanıdım, kemalizmin özü üzerine yazısında da aynı ders niteliğinde bir dille yazmış ve ta osmanlıdan ele almış konuyu. Gerçek kemalizmi gerçek bir atatürkçüden okumak isteyenlere yalnızca kitabın ilk 50-60 sayfasını okumalarını öneririm.