atatürkçülük, atatürkün ilkelerine bağlı olup bu ilkeleri kimseye benimsetme dayatma amacı gütmez. kemalizmde ise dayatma vardır. aynı dindar ve dinci gibi. dinciler de dayatma vardır. inançsızlara saldırılar, mezheplere bölmeler tarzı bi ton iğrençlik vardır. dindarlar ise kendi halindedir. dinini yaşar ama kimseye de zorla yaşatmaya kalkmaz. yani bu örneklerde aralardaki fark "saygı"dır. nitekim yurtdışında bu konudan bahsediyorsanız zaten saf gerizekalısınızdır. kendi ülkende bu ayrımı yapamayan gerzekler varken konuyla alakasız insana ne diye bunu anlatmaya çalışıyorsunuz?
kemalizm ve atatürkçülük aynı şeylerdir, burada anlamanız haliyle güç yurtdışında veya adamakıllı insanların bulunduğu bir ortamda ikisi farklı şeyler demeyin fena bozarlar.
Kemalizm; temel ilkelerini Atatürkün belirlediği, Türk ulusunun, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ileri bir toplum olarak çağdaş uygarlık düzeyine erişmesini, tüm insanlığın içinde bağımsız, eşit ve şerefli bir biçimde yer almasını amaçlayan bir düşünce sistemidir. Atatürkçülük olarak da adlandırılan bu sistem, Türk toplumunun gereksinim ve isteklerinden doğmuş; devlet yaşamına, düşünce yaşamına, ekonomik yaşama, toplumun temel kurumlarına ilişkin gerçekçi düşünce ve ilkeleri içeren tümden bir ulusal çağdaşlaşma, değişim ve dönüşüm modelidir.Kemalizm tamamen toplum için var olmuş ve var olacak; toplumun taleplerine anında cevap veren; özgür, bilimsel ve akılcı bir toplumla çağdaşlığı hedefleyen; deneyci, akılcı, çoğulcu ve faydacı bir ideolojidir.Bir başka tanımla Kemalizm, Türk Kurtuluş Savaşında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda temel olan değişmez fikir ve ilkelerin tümüdür.
kemalizim statukoculuktur, ataturk'u anlamamaktir. Kemalistler icinde cok vatanperver guzel insanlar olmasina ragmen ayni bir tarikat gibi zincirlerini kiramamaktadirlar. oysa ki Atatürk demiştir ki ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkmalıdır. Atatürkçü ise bu amaç icin ugrasan kisidir.
bu ülkeyi ileri götürebilmek için iyi birşeyler yapmak, yapamıyorsak bile en azından insanlara saygılı, adam gibi yaşayan, sadece tüketen değil, üreten; sadece kendine değil, toplumun diğer bireylerine de faydalı bir vatandaş olmak/olmaya çalışmaktır Atatürkçülük. kemalizm şahsi bir düşünce tarzı olarak değerlendirilebilir ama atatürkçülük toplumun tamamını kapsar, kapsamalıdır.
begenin yada begenmeyin 1921 beri halkin kendi serbest iradesi ile iktidar olmamis dusuncedir, turkiyenin hala devam kronik butun cocukluk hastaliklarinin yegane sebebidir.
dünya üzerindeki en güzel, en ideal fikir bile fikri sahip edinen, bunu etiket amacıyla kullanan kişilerin ellerinde ne yazık ki rezil rüsva olur. hal böyleyken dış grup etkisi diğer insanlarda tıkır tıkır çalışır. sonuç olarak; onların hepsi bir boka yaramaz.
beğenin ya da beğenmeyin, bu ülkede 1946'dan beri tek başına iktidar olmamış düşüncedir, ancak yaşanan her türlü sorunda ilk suçlanan yine kemalizm/atatürkçülük ve atatürkçüler olur.
atatürkçülük: atatürk tarafından oluşturulmuş ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı hedefleyen reformlar topluluğudur
Kemalizm: atatürk sonası ismet inönü tarafından kurumsallaştırılmış atatürkle bir alakası olmayan demokrasiden hazetmeyen elitizmi savunan ideolojidir.