nankorlugun dikalası..
bu sozu edeni aslında halk kendi vicdanında mahkum etmeliydi-edebilmeliydi.
fikir ozgurlugu baglamında yargılayarak-mahkum ederek basa cıkamazsın gunumuzde. halk kendi vicdanında mahkum edemiyor cunku halkta da vicdan-insaf, akıl-izan kalmadı, bırakmadılar. buna sebep olanlar da kemalist gecinenler.
dahası bu tarz yaklasımlar gericilerin eline koz olarak donuyor, magdur edebiyatı
yapıyorlar. adamın kullandıgı kelimeden belli ne mal oldugu. "terakki" oyle mi?
ulan mustafa kemal eline tebesiri alıp karatahtanın onune gectiginde bu ulkede
yasayan insanların yuzde doksanı okuma yazma bilmiyordu, ne eski ne de yeni yazı.
siz nasıl nankor insanlarsınız ki boyle bir laf ortaya atabiliyorsunuz.
mustafa kemalin ismi uzerinden oy avcılıgı yapılmasına ben de karsıyım ama
sizin derdiniz o degil. siz mustafa kemal in kendisine karsısınız-dusmansınız.
bütün avrupa 'da akademisyenlerin dillendirdiği ancak ülkemizde dillendirilince atilla yayla gibi bir değerin çürütülebileceğini gösteren isabetli söylemdir.
ibrahim kiras takdimiyle başlayan, bir hakan albayrak kitabı. Kitabın ebatları ne ölçüde küçükse, kemalizmle ilgili o nisbette sağlam tahliller barındıran ufak risale.
Kitabın nereden çıktığını ifade eden bir yazıyla başlıyor. Sebep olarak ise 6 aylık hapis cezasına neden olan yazısını göstermiyor, sebep olarak bu olayın sadece aracı olduğunu aslolalın kemalizmle alkalı mevcut çapraşık algıların olduğunu söylüyor
Takibide kemalizmin ne olduğunu ve cumhuriyetin kemalizm' e neden sahiplendiğini anlatıyor. Burada vurucu bir şey yapıyor ve kemalizm' in bir şey olmadığından bahsediyor, en fazla Atatürk dönemi boyunca uygulanan yer yer birbiriyle tamamen tezat davranışlar silsilesi olduğundan bahsediyor. Ki, iddiasını başarılı bir şekilde temellendirerek en ılımlı haliyle kemalizmden pragmatizm diye bahsediyor.
Aralarda laikliğin ortaya çıkışı, çelişkilerinden bahsediyor. Ama ben bunlardan bahsetmeyeceğim. Kemalizm terakkiye manidir neyi kastetmeye çalıştığından bahsedeceğim. Kemalizm' in övündüğü şey olan cumhuriyet döneminde çizilen sınırlar, yalandan sahiplenilen Misak-ı Milli sınırlarından bahsediyor. Ve ardından Muzaffer Özdağ' dan yaptığı alıntıyla Kemalizm' in zamanında en fazla ülke bütünlüğünü korumak gayretiyle yapılan oynak bir dans türü olduğundan bahsediyor. Şu devirde artık kimseye karşı bir borcumuz kalmadığından bahsediyor, Atatürk'ün dahi kemalist olmadığından bahsederek; silkelenmemizi ve zincirleri kırmamız gerektiğinden bahsediyor, kemalizm saçmalığımından kurtulmamız gerektiğini öğütlüyor.
Sonuç olarak; Hakan Albayrak o kısacık cümleleriyle, akıcı anlatımıyla anlatmak istediğin layıkıyla anlatıyor.