kemalizmi anti-emperyalist olarak niteleyenler atatürk ve atatürkçülerin iktisadi politikalarını inceleyebilirler. siz sanıyor musunuz ki kemalizm sadece: "biz kendimize yetelim yeter." diyor.
kemalizm bir zamanlar mustafa kemal atatürk'ün görüşlerini benimsemekti. daha sonra bu görüşler yeni dünya düzeninde hiç bir şey konumuna geldiği için, zamanla darwinizm, siyonizm ve emperyalizmle birleşerek (evrim geçirerek yani bak evrimi destekliyorum evrim dediğin böyle olur) bambaşka bir ideoloji haline geldi ve ortaya çıkan sonuçlar;
maymuncular cemiyeti,
kemalizmin son halini emperyalizm karşıtı zanneden insanlar,
ateist olduğu halde inanmadığı varlığın gönderdiği kitaba ve peygamberlerine sövenler,
kemalizmi içki içip, zina yapmak zannedenler vs vs.
maymuncuların işine geldi bu hiçlik. emperyalizm zaten kemalizmin damarlarına işlemiş durumda. masonların sitesine gir bak. masonlar emperyalist değil mi ? e adamların sitesinde kemalizmle uyuşan yazılar mevcut. bunu anlamamak bu kadar zor mu ?
kendisini ateist zanneden kolpa ateistlerin zaten işine geldi bu durum.
birde maymuncu ya da ateist olup veyahut olmadığı halde (yani tanrıya inanıp dini benimseyip veyahut tanrıya inanmayıp dini benimsememek) nefsinin oynuna gelen, içki içip zina yapmak isteyen insanlarında işine geldi 2009 model kemalizm. taptığınız ata'nızın kemikleri sızlıyor eminim.
11 kasım 1938'den itibaren, kemalist devrimden uzaklaşan, kemalist devrimin tersine işleyen türkiye siyasi sürecinin, türkler'i kendi ülkelerinde, kendi siyasi ve demokratik haklarını koruyamaz hale getirdiği ortadadır. buna rağmen çıkıp birilerinin kemalizm'i eleştirmesi komiktir, abesle iştigaldir. hemen açıklayalım.
sayın bülent ecevit kimdir? iki kez türkiye cumhuriyeti başbakanlığı yapmış bir kişidir. başbakanlıkları ve milletvekillikleri bulunan bu kişinin mal varlığını bir diğerleriyle karşılaştırın evvela sonra yazacaklarımı okuyunuz.
aklımıza ilk gelen, ilk ecevit döneminde kıbrıs'ın alınmasıdır. ambargo yememize sebep olan, tüm dünyanın yapamazsın dediği ama başarılmış kıbrıs operasyonunun siyasi sorumluluğunu alan ve planı uygulayan ecevit. atatürk ideolojisinden uzaklaştığını düşnerek sonra dsp'yi kurmuştur. ikinci döneminde terörist başı ele geçirilmiş, türkiye'nin terör ile mücadelesindeki en etkili dönem yaşanmıştır. ordusal açıdan değil, ordu görevini yerine getirir mutlaka. pkk'nın kasası ortaya çıkarılmış, kimlerin bu örgütü desteklediği raporlanmıştır. neticesinde bir kriz sonrası hükümeti devrilmiştir... nedense ilk hükümeti de benzer bir şekilde tarihe gömülmüş idi.
öte taraftan üst üste yüksek oylar alarak, ordu eliyle tasviye edilen sağ partilere bakalım. etkilerini hala taşıdığımız ve belirsiz bir ideoloji içerisinde kaynamamıza sebep olan partilere.
adnan menderes. eski bir chpli. torpak reformuna karşı çıkıyor, çünkü vazgeçemeyeceği kadar toprağı var. marshall yardımlarını kabul ediyor. nato'ya girebilmek için alakasız bir savaşa asker gönderiliyor. mehmetçik tehlikeye atılıyor. ne hikmetse rekor düzeyde oy topluyor. halkın refah seviyesi kağıt üzerinde artıyor, ama ne işletme açılıyor, ne teşvik oluşuyor. borç ile milletin karnı doyuruluyor. ve devlet borç batağına sürükleniyor.
süleyman demirel. hiç değinmeyeceğim bilen biliyor.
turgut özal. doğudaki kürt realitesini tanıyoruz diyor, döneminde pkk ile mücadelede teröristlerin kuzey ırak'tan giriş yaptığı kanıtlanmasına karşın, bu tarafa yönelik tek bir harekat düzenlenemiyor zamanında. türkiye borç almaya devam ediyor. hakkını yemeyelim bir kaç kurum açılıyor, insanlara iş bulunmaya çalışılıyor. rekor düzeyde oylar alıyor. lakin türkiye'yi getirdiği nokta ortada.
bahriye üçok, türban meselesinin, laiklik ve islam meselesinin tartışılıp büyütülecek bir şey olmadığından bahsediyor, kuran'dan ve modern hayattan örnekler sunuyor... kendisi bir ilahiyatçı. öldürülüyor. chp milletvekili.
uğur mumcu, barzani - mossad ilişkisine değiniyor, atatürk ideolojisinden başka kurtuluş yolu olmadığını belirtiyor, bir gözlüğü bir kalemi ve bir de toros marka arabası var. o gözlük bile kırılıyor, öldürülüyor.
ahmet taner kışlalı, yakın dönem bunu hepiniz bilirsiniz.
ve daha nicesi.
şimdi hocam, bunlar varken bana atatürk ideolojisi boştur demek, kemalizm hiçtir demek senin zekandan ve milli bilincinden şüphe ettirir, başka da bir işe yaramaz. yani sanki bugüne kadar kemalist ideoloji ile yönetildik de bu durumlara gelmiş gibi, kemalistler tek tek temizlenip, susturulmamış, halka düşman edilmemiş gibi, çıkıp konuşmak hangi vicdana sığar? ben unutsam bunları, ben yazmasam tarih yazmaz mı?
bu millet için bir şey yapmaya çalışanlar, ölüyor, öldürülüyor ve hala karalanıyor, ülkeyi bu batağa sokanlar, kahraman ediliyor, baş tacı ediliyor. şimdi çıkıp, mossad'ı, abd'yi, ab'yi suçlamadan evvel kendimize bakmamız gerekiyor. sen emaneti nerenle anladın? emaneti korumak için ne yaptın? cebinde 3 kuruş bulunsun diye kaderine razı ol, o senin genişliğin lakin bari şu ülke için hayatını vermiş insanları karalamaya çalışma. ayıp. yazık. varsa tanrı eğer bir yerlerde, ilahi adalet diye bir şey varsa, zina mina hepsi hikaye, buna çalışır bir gün mutlaka. bunu yargılar.
dünyanın en salakça laflarından bir tanesidir. altı doldurulamaz.
kemalizm denilen şey; esasında ulus toplumculuktur. velhasıl dantel jargonunda nasyonel sosyalizm diye de geçer. günümüz de ulusal sol adı altında kullananlar da vardır.
1923 sonrası dünya siyasi tarihine ciddi anlamda etki etmiş bir ideolojidir.
evvela küresel emperyalist devletlerin birbirlerine girmesine sebep olmuştur. sonra bir takım yanlış uygulamalar vardır; ispanyada halk rejimi, almanyada ırkçılık, italyada yayılmacı düşünce haline dönüştürülse de; genel olarak dünya yorumu demokrasi karşıtlığı olarak algılanıp, bulgaristan, yunanistan gibi komşularımızda darbeye sebebiyet verse de, bu gün hala daha ayakta olan bir düşünce tarzıdır.
herşeyden önce; takiyyeci değildir. yani misal; liberal-demokrat islamcılar gibi alttan kuyu kazan cinsten değildir. ya da günümüz küresel kızıl komi-sosyalistleri gibi ağlak garibanizm edebiyatına ihtiyacı yoktur.
çünkü şerefli ve onurlu bir düşünce yapısıdır.
kemalist cephenin kuruluşuna baktığınız zaman; allah allah nidalarıyla şehid olan halktır kemalist. hala daha köylerde var olan milyonlardır. milletin efendisidir.
diğer taraftan hakimdir, savcıdır, generaldir, doktordur, validir.
peki kimdir kemalizm e karşı çıkan?
küreselciler, dolayısıyla amerikan köpekleri. başka insanların kemalizme karşı çıkmaları söz konusu değildir ve asla olamaz. eğer "ben amerikan köpeği değilim" diyor ve kemalizme karşı çıkıyorsa; "takiyye" yapıyordur. biraz daha dikkatli bakın; bunların dini imanı takiyyedir, şerefsizliktir zaten. allah a bile takiyye yapabilmek için ibadet eder bunlar. o derece.
adnan menderes ve onun gibi işbirlikçilerin yaptıklarını mustafa kemal'in üstüne yıkma çabaları içinde olanların en çok dillendirdiği mottolardan biridir. toprak reformunu kim engellemiştir, köy enstitülerini kim kapatmıştır, nato'ya kimin zamanında girilmiştir...
bunların cevabını verin önce sonra kemalizme laf edin...
ve bu "hiçbir şey" sayesinde, bu düşünceler topluluğunun etkisiyle yönetilen bir devlet çok büyük bir savaştan mucizelerle çıktıktan sonra, mustafa kemal'in ölümüne kadar olan süreçte, osmanlı devleti'nden kalan büyük borcu kapatabilmiştir. ancak mustafa kemal'in ölümüyle beraber bu hiçbir şey olan kemalizm ülke yönetiminde artık sadece sözde olarak vardır, hiçbir siyasi iktidar bu kurucu ideolojiye sadık kalmamıştır. sonra olanlara bakmak çok zor olmasa gerek. "kemalizm hiçbir şeydir" önermesini yapanların kendilerini siyaset hakkında bilgili gördükleri bir gerçek. ancak kendilerinin yanıtlaması gereken önemli bir soru var, ülke yönetiminde tam olarak var olduğu 15 senede çok büyük bir kalkınmaya yol açmış bu ideolojinin etkisini yitirmesi ile türkiye cumhuriyeti nerelere gelmiştir? osmanlı devleti'nin borcunun büyük kısmını bu 15 sene içerisinde ödeyen devlet, sene 2010 olacakken nasıl kendi ürettiği borçların bile faizini ödeyemez hale gelmiştir? bu sorular cevaplandıktan sonra "kemalizm hiçbir şeydir" önermesinin doğru mu yanlış mı olduğuna karar vermek daha kolay olacaktır.
araplar mevzusuna hala "hançerleme" mantığıyla yaklaşan lise tarih dersi öğrencisinin varacağı sonuçtur. biraz adnan menderes, biraz diktatör iması, biraz batı, emperyalizm, ordu, darbe, faşizm, putlaştırma, biraz ordan, biraz burdan. taraf gazatesi misalı, demokrasi kılıfıyla çorba ettik haklı çıktık. kavram kargaşası saçmaladığımız gerçeğini değiştirdi öyle mi? çok tanıdık geliyor artık bu ağızlar be.
azıcık tarih bilen adam, o dilinden düşürmediği menderes efendinin ülkenin 20 yıl sonrasını sattığını da bilir. refahmış, bollukmuş, demokrasiyle gelen iktidarmış. demokrasiyi sorsan "halkın seçme ve seçilme hakkı" derler. bilir misin ki bu güne dek, platon ve daha bir çok düşünür; demokrasiyi ve dinamiklerini tanımlayabilmek adına binlerce sayfa fikir sunmuş. demokrasinin kaç çeşidi var, nasıl bir tabana ihtiyacı var bilir misin bre toryum?
bakın olay sadece atatürk değildir. şu entryde "kemalizm" duyup gaza falan da gelmedim. eleştirin; atatürk' ü de, kemalizmi de, cumhuriyeti de. ancak allah için, biraz beyninizi kullanın artık ki biz de adına eleştiri diyebilelim. menderes de, özal da, demirel de, çiller de hepsi kemalistti değil mi? hepsi "atatürk" dedi değil mi?
şunda ciddiyim; koskoca bir cumhuriyet dönemini, hiç bir somut veri gözetmeksizin, kullanılan kavramları bilmeden, ezbere, hiç bir amaca hizmet etmeyen; senin benim kahvehane köşelerinde veya harun yahya kitaplarında göreceğimiz türden eleştiren göbek kaşıyan insanlar ve bunların destekçileri ziyandır.
çok mu merak ediyorsunuz kemalizmi. bakın kahveden olmayan biri kaleme almış. gerçi ne gerek var okumaya yav. ağzımız var işte konuşuruz. biraz bilimsel olun artık.