kemalizm ile atatürkçülüğün arasında az da olsa bulunan farklardır.
-kemalist, ulu önderi simgeleştirir adeta ona tapar. atatürkçü ise ulu önderi simgeleştirmeden önder kabul eder.
-kemalist, ille de atatürk'ün kurduğu parti der chp ye oy verir. ya chp ya hiçtir. atatürkçü ise kendini chp ye oy vermek zorunda hissetmez. Ülkesine yararlı olabileceğine inandığı diğer partilere de oy verebilir, chpye de oy verebilir.
-kemalist, atatürk adının içinde türk geçtiği için kendine kemalist der, atatürkçü ise atatürk adının içinde türk geçtiği için gururlanır.
Yeni Türkiye devleti tüm Türklük özelliklerini, yani onun dinç, kararlı, erdemli olma özelliklerini kendinde toplamıştır. Gençler! Biz size geçmişten, geçmişin boş inançlarından geçmişin kalıtılarından arındırılmış yeni doğuş getirdik. Olayların zorunlu sonucu demek olan bu doğuş sizin değerli katkılarınız ve aydın desteğinizle ortaya çıktı. Bu yeni varlığı büyütüp yüceltmek size yöneltilmiştir. Bu görevde başarılı olacağınıza, gördüğüm kanıtlara bakarak kuvvetle inananlardanım.
önce bi sormak lazım kemalizm diye birşey var mıdır? bazıları kendi çapında işi abartıp kemalistiz biz der demesine ama bi düşünelim bu kemalizmin felsefede ya da kitaplarda bir geçerliliği var mıdır? yani farklı bir düşünceyi temsil eden bir akım değildir. marksist var leninist var adamların felsefede yeri var yaşayan ideolojileri var. bu kemalizm denizizm gibi bişey yani geçersiz.
not : eksileyen arkadaşlar için , atatürk'ü seviyorum.
kemalist, ilk defa lord curzon tarafından, cansiperhane, vatanı savunmak adına silaha sarılanlar için söylenilmiştir. istanbul basınında ise isyancı kemalistler olarak adlandırılır. (bkz: ali kemal)
atatürkçü ise, kendisine mustafa kemal atatürk'ün devrimlerini düstur edinen kimselerdir.
kemalist akan suyun önüne engel koymayı iş yapmak sanır. atatürkçü sorunu irdeler, araştırır, çözüm bulur.
kaç atatürkçü kaldı acaba kemalistlerin atatürkü öldürdüğü şu dünyada?
chp by yüzden atatürkçü değil kemalisttir. tıpkı kendinden çıkanla kendi zehirini yaratan bir labaratuar gibi.
gözle görünen farklardır. atatürkçüler sadece atatürk'ün fikirlerini ve ilkelerini benimser. bu gayet doğal. kemalistler ise modern olacağız diye cahil kalmış insanlardır. mustafa kemal'a tanrı gibi taparlar. gereksiz insanlardır. ülkenin geri kalmasına sebebiyet verirler ama başkasına bok atarlar.