özellikle 80 lerin başında ilkokul okuyanların hayatını zindana çeviren yazar. salya sümük okurdum romanlarını, annem babam teskin ederdi. babam arada bir kıllık olsun diye 'aslan baba çölde vurulmuş' isimli şarkıyı söylerdi. gün boyu susmazdım gözlerime kan çökerdi ağlamaktan. ulan o bu değilde, çocukluğumda gofret yiyemezdim dizilirdi boğazıma, milet toprak sahada top oynarken, ben yardım edecek serçe arardım yol kenarında.*
6. sınıfta türkçe öğretmenim tarafından kitap okuma saatinde okuduğum tespit edilip kemalettin tuğcuyu acilen bırakman gerek şeklinde uyarıya maruz kalmama yol açan acıklı kitap yazarı .
ortaokul edebiyat hocamızın okumamızı yasakladığı yazar.hoş o zamana kadar çoğunu okumuştum zaten.beyinlerimizin o yaşta kadercilik anlayışına adapte olmasına izin vermemek için.onun yerine dünya klasiklerini zorunlu okuttu.nede iyi etmiş.seneler sonra anladık bunu.
Zamanında, bir romanında annemin, anneannemin, teyzemin, amcamın ve amcaoğlumun isimlerinin beşini birden taşıyan karakterler görünce, karşı apartmandaki bunak amca olduğundan şüphelenmiştim. Heyhat.
en önemli yazarlarından da kardeşim veriyorlardı bize bu adamın kitapların ilkokul 5'te ya da ortaokul başında; yaz tatili bunları okuyup gelin deyu.
adam da maşallah sırf acı, sırf keder. hayatımızı kaydırdı bu hikayeler. kardeşinden, bulgar sınırını geçerken ayrı düşen çocuk, gamlı kasvetli hayatlar falan. demem o ki ağır arabeskti adamın tarzı.
ama türk edebiyatının en önemli yazarlarından haa bak!
Zulüm ve sefalet bir insan olsaydı, kemalettin tuğcu olurdu.
T: hayattan soğutan, Ciğer solduran kitaplar yazarı.
tuğcu okuyup kalp gözü, sırlar kapısı izlemiş bir neslin psikolojisi iptal hale getirilmiştir.
bir dönemin mutsuz, depresif çocukluk geçirmesine neden olan, çocuk edebiyatı mı yoksa fakir edebiyatı mı yaptığı belli olmayan, ağlak hikayeler yazan yazar. nitekim bir dönem kitapları yasaklanmış, okutulmamıştır.