" oyunculuktan zerre anlamayan, eleştirinin ne olduğunu bilmeden konuşmaya çalışan ezik entrysi, gidin saçma sapan kendini şaklaban yerine koyanlara gülün, kemal sunal hem tiyatro hem sinema için kilometre taşıdır, eleştirmek yermek kolay, bok atıyım izi kalsın mantığından kurtulup, seyirci gözüyle izlenince nasıl bir oyuncu olduğu anlaşılacaktır."
Yurdumuzdan her yıl bir robert de niro , bir al pacino bir tom hanks çıktığı için beğenmemekte haklısınız. Ulan adamın filmlerine telif olarak en son ailesine 800 küsür bin TL para ödendi. Siz neyin peşindesiniz.
formata ayıp olacak ama ben ciddi manada hayatımda her role girebilen 3 oyuncu gördüm. 1 - kemal sunal, 2 - Şener şen, 3 - cem yılmaz. Bu adamlar komik adam rolünde iken katıla katıla gülünür, ciddi adam rolünde iken gerim gerim gerer. mükemmel oyunculardır. (yazı ile nokta)
konuyu açan kişinin hayata bakış açısıyla ilgili bir durumdur. gerçeklik payı yoktur. kemal sunal 'ı bahsettiği çerçevede görebilmek için büyük çaba sarf etmiştir. yazık etmiştir.
bu psikolojik bir durum. alkışlar toplayarak ilgi görmeyi beceremeyenler toplumsal normlara basarak ve mutlak kültürel değerlere ya da kesin kabul geçer ögelere ufak saldırılarla zıt yönden dikkat çekmeye çalışırlar. bu bir yaşa kadar normaldir. daha sonra bu ilgisel benlik doymaya başlıyor ya da gelişen karakter sebebiyle kontrol altına alınıyor. 22-23 yaşına kadar sürebilir bu tarz problemler çünkü evsad karakterler henüz kondurulabilecek bir yer bulma arayışı içerisindedirler. bu kardeşimize de çok görmeyin. o da bir süre sonra bunlardan utanacak akıllı efendi ve oturaklı bir birey olmaya çalışacaktır.
kemal sunala dönersek ingilterede ve dünyada efsaneleşmiş charlie chaplin ne ise bizim ülkemizde de kemal sunal odur. sadece merkezci yaklaşım gereği kendileri eksik hissettirilen ülkelerin insanları olarak yok artık sende diyebilirsiniz ama aynı toplumsal vurgular yapılır ikisinin filmlerinde de. ha kopyacılık var evet kemal sunal charlie chaplinin bir çok filminin uyarlamasında oynamıştır. ama izlediğin zaman kendi etik değerlerin içerisinde seni daha çok etkileyebilecek çünkü senin vicdanını iyi tanıyan insanların yaptığı bir kemal sunal filmi aptalca gelirken charlie chaplinin şehir ışıkları filmi kültler arasında yer aldı.
kemal sunal kesinlikle vefa duyulması gereken bir insan. boş beleş geliyorsa bu adamın filmleri biraz kitap falan okuyarak kültürünüzü arttırabilirsiniz çünkü bir çok filminde politik söylem vardır ya da sana hissettirilen bir sınıf ayrımı, toplumsal yozlaşmaya bir tepki, işçi patron çatışması, fakir zengin, topum ve burjuva çatışmaları mevcuttur. ama holivudçuluk var işte insanda illa ki bir olay ve örgü istiyorlar filmlerde halbuki filmler bir şeyi söylemek isterse direkt gözüne kulağına söylemek zorunda değil sinegözleri vertovları tarkovskileri biraz inceleyin anlarsınız film size anlatmak istediğini direkt nakşedebilir sizi yönetmenin istediği biri yapabilir.
bu kardeşimizin de ciddi olan versiyonları için ki kendisini ayrı tutuyorum o çok iyidir şaka yapıyor sadece; bakın amerikan odaklı yapılandırılıp şekil verilmiş kurmaca bir insan görebilirsiniz.
Ergen dizileriyle büyüyen neslin iddiasıdır. Şimdikilere bak yüzleri sivilceli. Bi hafta ünlü olanı ertesi hafta tanıyan yok. insanları bu kadar kalitesizliğe alıştıran tv nin yarattığı genç neslin kalite anlayışını nasıl sıfırladığını en doğru şekilde gösterir.
En basitinden davaroyu aç izle bi kere. Kan davası denen illeti nasıl güzel anlatıyor. Tamam dram var ama dramda bile güldürüyorsa orda dur tebrik et. Ya da davarlığa devam et git pis yedili yada bütün dizinin bi kıza hallendiği diğer dizileri izle.
Mideniz ve mezhebiniz çerçevesinde. Saygılar.