adamın hukukun her alanında yazdığı kitapları var. adam başlı başına ayaklı kütüphane resmen. anayasa hukukunda bir süheyl batum kadar uzman olmasa da alanının en iyilerinden diyebilirim.
Erdoğan teziç'ten sonra ilaç gibi gelmiştir. Akademik dille yazacağım diye kasmayıp hem hikaye anlatır gibi, akıcı bi şekilde anlatır hem de terimlere yer verir. Özel hukukta da bir Kemal Gözler olsa tadından yenmez. Ha kendisi pozitivist olduğu için bazı görüşleri çoğunlukça kabul görmez,yekten Gözler çalışıp sonra dumura uğramayın derim.
Bir çok hukuk kitabının aksine dili gayet anlaşılır ve sadedir. Kitaptaki doktrinleri, anlaşılır bir dil ile açıklayarak kitabı yazan Gözler, alanında en iyilerinden birisidir. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesidir kendileri.
hukuk fakültelerinin daha çok 1. sınıfında görülen anayasa'ya giriş ve diğer anayasa derslerinde mutlaka ve mutlaka ders kitabı olarak seçilen, bazen farklılıklar olabiliyor, kitabın yazarı.
olaylara birçok açıdan bakarak, öğrencinin perspektifini genişleten bakış açılara sahip, birçok durumu ele alarak, ulan şimdi ne olacak, durumuna düşürmeyecek derecede derine inen bir hocadır kendileri. ve kitaplarının her birinin iki çeşidi bulunmaktadır, içerik bakımından. çoğu meslek yüksek okulundaki öğrenciler, yine kemal hocanın bu daha yüzeysel ve daha kısa tutulmuş kitaplarını kullanır, hukuk fakültelerindeki öğrenciler için de ayrıca, geniş ve derin bilgiler içeren kitabı vardır.
çok iyi bir hukukçu olduğu, her cümlesinden anlaşılıyor kitaplarında.
Kamu hukukunda ciddi arastirmalar yapmış. Anayasa hukuku bi hocam vardi dersanede cok severdim. Komik anlatirdi ogretirdi de. Bilin bakalim kimin ogrencisiymis.
kamu hukukunu bana sevdiren adam.birinci sınıf öğrencisine öyle ağır kitaplar gitmiyor,kemal hoca da bunu bildiği iiçin olabildiğince sade anlatıyor konuları.ha sade ama içi boş da değil, en baba kitaptan daha çok şey de öğretiyor o ayrı.
bolca akademik kitabı bulunan, üslubu da hayli sade olan bir hukukçudur. kitaplarını özellikle 1. sınıfların anlayacağı dilde yalın bir şekilde kaleme alır. kitaplarında resim, tablo vs. kullanmak onu diğer akademik yazarlardan zannımca ayırmaktadır. her hukuk fakültesi öğrencisinin ismini bildiği ve benim bizzat oturup tanışmak istediğim bir şahıstır kendileri.
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku ABD başkanı olmakla birlikte fakültenin en değerli öğretim üyelerindendir. Kelimenin tam anlamıyla bir eğitimcidir. Derslerinde sıkça Türk eğitim sistemini yermekte ve 'halbuki gerizekalılar size bunu zamanında böyle öğretseler, bugün bunu daha kolay kavrayabilirdiniz.' gibi sitemlerde bulunmaktadır. Ayrıca fakülte bünyesinde bulunan öğrencilere kendi yazdığı ders kitaplarını (Anayasa Hukukunun Genel Esasları, Türk Anayasa Hukuku Dersleri, idare Hukuku Dersleri) ücretsiz olarak vererek de bu niteliğinin(eğitimci olma) hakkını vermekte, birçok öğrencinin de hayır duasını almaktadır. Sınavları ile ilgili olarak ise, biraz detay sorduğu doğru olmakla birlikte bu sınav yöntemi ile dersi tam olarak kavratmayı amaçlar ve bunda da başarılı olur sonuç itibarı ile. Bunların haricinde ise; kişisel olarak oldukça kibar, anlayışlı, iyi niyetli bir hocamız olmakla beraber bilimsel anlamda pozitivizmin paçalarından aktığına tanık olmamanız mümkün değildir. Son olarak, çok severiz zat'ı şahanelerini, ülkemize kendileri gibi akademisyenler gerekmektedir.
bu adam şu an daha 45 yaşında ve her okulda pek çok derste çok sayıda eserinden faydalanılıyor. dili gayet akıcı, ve bunu yaparken hukuki terimleri yok saymıyor. eser verme konusunda böyle devam ederse kamu hukukunun oğuzman'ı olacaktır ileride, hatta daha fazlası olabilir rahatlıkla.
ama hocalığını bilmiyorum. her akademisyen iyi öğretmen olamıyor, bu da gerçek.
salı gunku anayasa sınavında kemal gozlerden merhamet dılıyorum. biliyorumn okyanuslar bıle onun merhametının yanında bır damla kalır.... *
(bkz: ama nedense pek görmedik o merhameti de, neyse)