samimiyetin ölçüsü "küfür" olan bir toplumda cevabı davranış olan sorudur.
bakışlar çalışılabilir, sözler ezberlenebilir, davranışlar da rol yapılarak yutturulabilir. ancak bir süre sonra rol yapma yeteneği sekteye uğrar ve gerçek açığa çıkar.
aynısı söz ve bakış için de geçerlidir fakat bunların kullanım süresi uzatılabilir.
samimiyet en iyi takınılan tavır ve sergilenen davranışla ölçülür. çünkü davranış insanı her zaman ele verir.
anlamanıza gerek kalmadan karşıdaki size bunu anlatabiliyorsa pek de mühim ve gerekli olmayandır. eğer illa anlamak istiyorsanız ve anlamakta zorlanıyorsanız önce bakışlarına bakın derim. ardından jestlerine ve mimiklerine bakabilirsiniz. şunu da unutmayalım ki herhangi bir önyargı ile erken bir kanıya varmamanız önemli. kelimeleri ise en sona sakladım. zira onlar gerçekten yanıltıcı olabiliyorlar.
Söylemek istedikleriniz yüzyüze problem yaratmayıp whatsapp, sms gibi mecralarda yanlış anlaşılmaya mahal verip karşı tarafın tribine maruz bırakıyorsa sizi, cevap bakışla anlaşılır olacaktır. Tabi hödük gibi konuşup 'ama çok samimi bakiyodum yha.s.s' diyorsanız o sizin hayvanlığınız kalkın gidin lan burdan.
Kelimeler insanları yaniltabilir ve bi kelimenin binlerce anlamı olabilir. kelimelerle samimi konussa bile bir sürü yalan söyleyebilir o yüzden asıl samimiyet bakışlardan anlaşılır. ne demişler gözler yalan söylemez.
samimiyet orani kelimelerin kullanis bicimine bakilarak anlasilir. zira bazi insanlar o kadar guzel bakar ki kelimelere gerek kalmadan inanilir kelimelere gerek vardir.
Kelimeler eksik kalır, fazla olur, duyguları gizler, samimiyetsiz insanların gönlü başka dili başka kelimelerle konuşur ama Bir insanın bakışları çok şeyi olduğu gibi anlatır..
ne söylediğine değil nasıl söylediğine göre birinin gerçekte samimi olup olmadığı daha iyi anlaşılır ama bu daha çok bir algılama meselesidir.bakış ses tonu beden dili hepsi bir bütündür.