keko kürtçe ve farsça da kişinin kendisinden büyük olan abisine verilen hitap şeklidir. öz ağabey olmasa da yaşça kendisinden büyük olan bireylere itham edilebilir.
örneğin: ağabey, brother, kekemin fakat gündelik yaşamda kullanıldıklarında
abi , bro , keko şeklinde değişime uğramış insan hışmına uğramış masum kelimelerdendir.
fakat art niyet http://www.uludagsozluk.com/k/art-niyet/ ve düşünce keko kelimesini şekillendirip farklı bir forma sokmayı başarmıştır. öz çağrışımdan ziyade akla argo olanını çağrıştırır.
bu hitap türünde, niyet daha bir ön plandadır. nasıl hitap ettiğinize içselliğinize bağlıdır.
ayrıca ırkçı yazarları da ele veren bir başlığın ta kendisidir.
kendi ülkem deyip ülkenin güzel insanlarına baş kaldıdığını zannedip sonra da baş kaldırmaya çalışıp. oturup bi sigara bile yakamayan türlerdir. hangi dil de ne olursa olsundur. kekodan siyasete dem vurmakta nedir ? buna yaptırmayınızdır.
bizim atalarımız at üstün de kazandı bu toprakları.
gerektiği yer de fatih sultan mehmet öyle anlatıldığı gibi değildir. anlattığı gibidir. şimdi git biraz tarih kitaplarına bak. bize yapma ideolojiden itaaalat.
cevabı " 'döner bıçağıyla mahalle düğünü meydanında oynayan, dandik klavyeyle çalınan müzikimside şiirimsi bir arabesk rap yapmaya çalışan, düşük bel bol cepli kot pantolon, dar pembemsi tişört giyen, saçları abuk sabuk jölelenmiş ergenlik yaşlarındaki erkek çocuğu'na benzeyen tipler" olan soru.
notuk: bu çocuk direk keke, benzeyen de keko. bu kadar basit. *