Kabarmadığı zaman delikanlı adamı bile ağlatan hamurdur.
Bu duruma düşülmemesi için naçizane bir kaç teknik vereyim sayın yazarlar.
Öncelikle yumurtalar oda sıcaklığında olacak, en mühim olanı bu.
Püf nokta ise, sarısını ve beyazını ayrı çırpmak. beyazını cirparken içine bi tutam tuz atın. Bütün şefler bunu yapar ama tuz olayını hiçbir tarifte vermezler. Tuz beyazın kar kıvamına gelmesini sağlar. Diğer türlü ne kadar cirparsaniz cirpin muhakkak sıvı kalır dibinde.
Sarilari şeker ile cirpin. Mayonez kadar koyu bir kivama gelene ve şeker tamamen eriyene kadar çırpmak lazım. Köpük gibi göz göz olsun. Vanilyayı bu esnada katın.
Çırpılan sarıya yağ ve yoğurt ekleyin. Süt değil muhakkak yoğurt. Yoğurdun içine çay kaşığı ucu kadar karbonat ekleyin. Sıvı Malzemelerin Çırpma işi bitince mikseri bırakın.
Unu kabartma tozuyla beraber eleyin. Yavaş yavaş sarılı karışıma ekleyin. El Çırpıcısıyla bi iki tur döndürüp bırakın. Bundan sonrasını yumuşak bir spatula ile halledin. Un tamamen sıvıya karisina kadar, alttan üste dogru, yavaşça karıştırın. En son kar halinde dolapta bekleyen yumurta akını yine spatula yardımı ile, karisimi çok yormadan yedirmek kalıyor.
Mümkünse silikon kalıp kullanın.
Artık kekim kabarmadi diye üzülmek, ağlamak yok. Haydi beyler, ailenize bir sürpriz yapmak için mutfağa!
içerisinde yumurta, süt, un, kabartma tozu, vanilin ve meyve ya da kakao gibi çeşitleriyle altın günlerinin ve misafir ağırlarken vazgeçemeyeceğiniz tatlı çeşidinin pişmemiş hali.