kahin,Falcılara, bakıcılara, gaibten haber veren kimselere verilen isim Falcılık, bakıcılık sanatına da "kehânet" denilir. Kâhin kelimesi arapça bir kelime olup çoğulu "kehene" veya "kühhân" dır.
kahinlerin toplum içinde önemli yerleri vardı. Onlara bazı hususlar sorulur, düşünceleri alınırdı. Her kabilenin bir şâiri bir hatibi olduğu gibi, bir kâhini de olurdu. Kâhinler, insanlar arasından anlaşmazlıkları çözümler, rüyaların yorumunu yapar, işlenen suçların fâillerini belirlerler, hırsızlık olaylarını açığa çıkarırlardı.*
Kâhinler, genellikle kabilenin ileri gelenleri arasından olurdu. Kâhinllik babadan oğula da geçebilirdi. Kabilenin efendisi aynı zamanda kâhini de olabiliyordu.
Bundan beş yüz yıl önce dünyaya gelen tüm zamanların en ünlü kahini Nostradamus’a bugün bile inananlar var.
Kahinin, 1666 yılında Londra’da meydana gelen büyük yangından Amerika’daki terör saldırılarına kadar birçok felaketi öncelemiş olduğu iddia ediliyor. *
bende gelecege dönüş gibi bir makine yapıldı ve gelip bi şeyler söyleyip gidiyolar olay bu. sonra vaybe nasılda bilmiş.yada salladı tuttu olayıdır 2020de deprem olacak gibi.
kehanet denilince aklıma sayfaları eskimiş, kapları deri olan kitaplar ve onların bulunduğu hafiften tozlanmış ahşap kitaplıklar geliyor. ahşap kitaplıklar ise yerleri tahta ve duvarları sıcacık görünen bir kütüphanede duruyor. alternatif, renkli kumaşlardan yapılmış bir elbise giymiş gözlüklü bir kadın, elindeki kitabın sayfalarını değiştirirken bileklerindeki takılarından çıkan ses ortamın havasını değiştirip mistik hisleri ve düşünceleri açığa çıkarıyor.. kadın sert kahvesinden bir yudum alıp, okumaya devam ediyor. öyle yani.
için yaralı küçüğüm daha büyüyeceksin
önce uzun bir yol yürüyeceksin
neyin varsa seni tutan söküp atacaksın
çıplak kalınca yola çıkacaksın
çiçekleri azaptan bi bahçe görecek
zehrini akıtıp beş günde geçeceksin
söyleyin bana ne olur, söyleyin bana
çok mu yolum var daha
söyleyin bana ne olur söyleyin bana
yeter mi nefesim kıyıya vurmaya
ilk defa birinin canına son olacaksın
canın yanacak başında yas tutacaksın
gün gelip eski bir köşke varınca
orada tanıdık bir ses duyacaksın
ömrü boyunca hep seni beklemiş
biri sarki-sozleri.net yaşıyor orda
ona sonunda kavuşacaksın
söyleyin bana ne olur, söyleyin bana
çok mu yolum var daha
söyleyin bana ne olur söyleyin bana
yeter mi nefesim kıyıya vurmaya
Kehanet, durugörü ya da uzaktangörünün halk adlandırmasıdır diyebiliriz. anlamına bakıldığında; geçmiş, gelecek, bir kimsenin kimliği, yeri hakkında bilgi edinmeyi amaçlayan ve bu işi, bu bilgiyi hiç bir bilinen duyusal girdi (görme, işitme...) ile alınmayan öngörülerdir. Bu kişililerle ilgili olabileceği gibi, olaylarla da (gelecekteki toplumsal ya da doğa olayları) ilgili olabilir.
gelecekle ilgili sorunların tanrısal varlıklar tarafından yanıtlanacağına inanılan yeri belirtmek için kullanılan bir addır. kelime aynı zamanda verilen yanıtı da ifade eder.
Kehaneti, en yalın anlamıyla, duyular dışı bir sezgi yoluyla, doğrudan doğruya geleceğin bilinmesi olarak tanımlayabiliriz. Kehanet olgusuna en ilkel kabine kültürlerinden en gelişmiş uygarlıklara kadar her toplumda rastlamak mümkündür. Çünkü bu olgu biz insan şuuruna özgü bir yeteneğin eseridir ve bazı insanlarda doğuştan mevcut olmakla beraber aslında hepimizin içinde saklı durmaktadır.
Yeni yıl gelince kehanet haberleri de piyasaya çıkar.kehanetler pek çok kişinin ilgisini çekerek kulak kabartmasını sağlıyor.ama geçmişte yapılan kehanetlerin tutmayanı tutandan daha fazla.
John mnemonic adlı 1995 yapımı filmde 2021 anlatılıp çindeki insanların maskeyle çekilerek olayları biraz da önceden göstermiş olabilmesidir kaç tane böyle net tahmin eden film var bilmiyorum sadece izliyordum denk geldi ve edit 2021de çinde bu şekilde bir kalkışma olacağı hala meydana gelmedi ooo fuck.
Eskiden kadir abimin işlettiği internet kafe. Espirisi iyice belli olsun diye araya tire koyardı
(bkz: keha-net)
Anladık abim çok akıllıca rimabud oynayamıyor kelimlerle sen kadar.