günde 400 500 ml içerek bokunu cıkarıyor olabilecegim içecek. onceleri tadından dolayı biraz onyargılıydım ama içmeye başladıkca güzelleşiyor. hem çok faydalı olm.
süte karnıbahara benzeyen kefir tanelerinin eklenmesiyle elde edilen etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu, tarihsel geçmişi olan kafkas orijinli bir süt içeceği.
Orman meyveli ve cileklisi disinda icemedigim bir icecek. Bir sure faydali oldugu icin antremanlardan sonra ictim, artik icmiyorum, mumkunse sonsuza kadar icmeyi dusunmuyorum.
canlı bir maya ile, cam bir kavanozda ki sütün içine, direkt mayayı atarak (24-36 saat) mayalanan, süzülürken mutlaka plastik süzgeç ve tahta kaşıkla süzülmesi gereken (ki metal değdirirseniz mayanız ölür.) fermente bir süt ürünüdür, yoğurt gibi bağırsak florasına iyi gelen probiyotik bakteriler içerir, 6. aydan itibaren bebeklere verilebilir.
nedense çoğu kişinin tadini beğenmediği içecek. sözlükte ve gerçekte de söylenenler boyle niyeyse, herkese iğrenç geliyormus; ama benim en sevdiğim içecektir. bagimlisi oldum resmen, günde mutlaka 1-2 bardak içerim. tok tutmasinin yani sira sayisiz faydasi var ve hastalıklara karsi da koruyor. düzenli ictigimden beri hic hasta olmadim. yilda birkaç kez hasta olan, gecis donemlerinde dudaklari uçuk kapan biriydim. ayrica halsizligi de aliyor, iyi hissettiriyor.
gerçekten mucizevi bir besin. herkesin içmesi gerekiyor.
avrupa da ve özellikle rusya da kisi basina Türkiye nin bilmem kaç kati kadar fazla tüketiliyor. ondan sonra da onlar niye saglikli, su hastalık niye bizde daha çok. yalnizcs kefir değil, her yönden ne yiyip icileceginin öğrenilmesi gerekiyor.
iyi beslenmek insanin kendine duyduğu sevgi ve sayginin göstergesi.
bu minvalde, her gün 2 bardak kefir ve iki sise maden suyu temel beslenme prensibi olmalidir.
diğer yönlerden ise ilkeler acik ve bellidir; (bkz: taş devri diyeti)
evde yaklaşık 4 gün boyunca(varlığını unuttuğum için) mayalamış olduğum halini az önce içtiğim orta asya kökenli içecek, sık sık yapıyorum böyle unutkanlıkları bir zararı varsa yeşillendirin beni.
evde hazırlananı tavsiye edilen içecek.
her gün içildiğinde formunuzu ve sağlığınızı korumanızı sağlıyor. faydaları saymakla bitecek gibi değil. bir mucize.
çok bekletilmediği sürece tadı da ayrandan farksız.
Ne kadar faydalı olursa olsun, isterse ömre yüz yıl daha katsın, sadesi içilmiyor arkadaş, o ne rezalet bir tat öyle. Tavsiyem ille içecekseniz ballı muzlu veya orman meyveli aromalı olanlarını deneyin.
mide hastaları, kemik erimesi olanlar için ciddili tavsiye edilen orta asya kökenli süt ürünü. sütü bile şartlar uygunsa ( şekersiz ve soğuk) tüketen ben başlarda tadını yadırgadım. lakin sağlık için diye diye bardağı nefes almadan devire devire istikrar sağlayınca gayet tahammül edilebilir bir tadı olduğunu fark ettim. daha doğrusu alıştım. sonra mideme olan rahatlatıcı etkisine bayıldım.
yani evinizde mutlaka bulunsun ve marketlerde satılanları açtıktan sonra 3 gün içerisinde tüketin.
meyveli kefirin maddi boyutu; 1 litresi yaklaşık10 tl civarında iken sadesinde bu rakam neredeyse yarıya inerek 5-6 tl'yi buluyor. yine de pahalı gelirse, hanımlar bunun evde yapma yolunu da bulmuşlar google'a "evde kefir yapımı" yazarsanız muhtemelen çıkacaktır.
aynı zamanda saymakla bitmeyen faydalarını bilmememin yanı sıra, sindirime çok yardımcı olduğu hatta diyet yapanların, form tutanların vazgeçilmez içeceği olduğu bilgilerimin arasında.
Not: Sadesi gerçekten içilecek gibi değil, kefir içicem diye kendizi kusarken bulabilirsiniz aman dikkat.