kde

    19.
  1. amme hizmeti:

    desktop environment: masaüstü ortamı
    customize: kişiselleştirme
    file manager: dosya yöneticisi
    default: varsayılan
    1 ...
  2. 12.
  3. sistemi düşük olan kullanıcıların uzak durması gereken masaüstü ortamıdır. sağlam sistemi olanlar ise efektlere abanabilirler... kde bir başkadır.
    1 ...
  4. 13.
  5. artık hantallığından söz edilmemesi gereken masaüstü ortamı. arch linux ile kde kullanıyorum. önceki kde sürümlerinde 700-800 hatta 1 gb a yakın ram kullanımını gördüm. ancak kde 4.7'yi full olarak arch linux'a kurmama rağmen 350 taş çatlasın 400 mb ram kullanıyor. işlemciye yüklenmiyor. çok hızlı ve hatalarından büyük ölçüde arınmış durumda. hem hafif hem görsel daha ne olsun...
    1 ...
  6. 10.
  7. Ubuntu dağıtımlarında ayrı olarak gelen (Kubuntu adı ile) masaüstü yöneticisi.
    0 ...
  8. 9.
  9. 4.4 sürümüyle gümbür gümbür gelen geleceğin masaüstü platformu.
    hatta 4.5'in gnome'dan hızlı olacağına dair söylentiler var.*
    0 ...
  10. 14.
  11. 4.8 sürümü ile daha da hatalarından arınan, daha hızlanan masaüstü ortamı.
    0 ...
  12. 18.
  13. diger desktop environment lardan sonra alismasi biraz guc olabilir ama kanaatimce en guzel gorunen ve en cok customize edilebilen de budur.
    Sistem kaynaklarini iyi tuketir, sistemin iyi olmasi gerekir. RAM tuketimi fazladir, ayrica baloo sayesinde tum sistemde anlik arama yapar, bu sebeple Hard disk in de hizli olmasi gerekir. Iyi bir ssd ve cok cekirdekli bir islemci ile yeterli ram varsa en iyi desktop environment ( macos, windows vs dahil olmak uzere ) bence budur.

    ayrica file manager olarak default gelen dophin de bana gore muadilleri arasinda en iyisi. eski makine varsa mate, cok eski makine varsa lxde , saglam makine varsa kde kurarim ben.
    0 ...
  14. 17.
  15. Kde 5.3 ile yardırmıştır. arch linux ile 450 mb ram tüketmektedir. Flat tasarımı tam anlamıyla oturtamasalarda görünümü, kararlılığı ve eksiksiz olması ile tartışmasız en iyi masaüstüdür.
    0 ...
  16. 15.
  17. Kde, masaüstü ortamı emin adımlarla gelişti. En sonunda, ubuntu dağıtımı gnome'u varsayılan masaüstü ortamı olmaktan çıkarınca; hakettiği değeri görmeye başladı. Gnome 3.0 versiyonu - sanki denk gelmiş gibi- kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayamadı. Gnome geliştiricileri, eleştirileri dikkate almadı tabii, sonunda kde, kıymete bindi. Ondan sonra da xfce.
    0 ...
  18. 16.
  19. plasma next ile farklı bir boyuta taşınacağını düşündüğüm açık kaynak kodlu masaüstü yöneticisi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük