kağıt parçası diploma

entry5 galeri0
    1.
  1. olum adamların yaptıkları belli üniversite okumalarına gerek yok.

    ama sen burada yazarlık yapıp da diplomaya kağıt parçası diyemezsin amk. anadolu çomarları sizi.
    2 ...
  2. 2.
  3. Tahsili olmayıp bir yerlere gelenlerin, ya birilerinin elini tutması yada ellerine geçen büyük şansları değerlendirebilmeleri sonucu bu yerlere geldiğini hatırlatmak isterim. Tahsil bu şansı artırır ama okumamak da tamamen yok etmez.

    Tahsil ayrıca şans faktörüne ihtiyacı azaltır. Devletten destek alabilir ve o şansı kendiniz kazanabilirsiniz.

    Benim de fikirlerim var fakat devlet bana destek vermiyor, neden? Üniversiteyi yarım bırakacak kadar salak birisiyim, devlet vana niyr güvensin ki amk.
    O yüzden devlet desteği için tahsil şart, aksi halde işin şansa kalmış ki o şans bende yok, sizi bilmem.
    Tahsili olmayıp bir yerlere gelebilenleri tebrik ederim, okuyup başaranları da ayrıca tebrik ederim.
    1 ...
  4. 3.
  5. biz okul okurken yaşamayı unutuyoruz tüm olay bu.

    biz üniversitede iktisat okurken dışarıda simit satan 10 yaşında çocuk pazarlama tekniklerinin hepsini öğrenmiş oluyor.

    biz işletme okurken okumayan ilkokul arkadaşımız kendine dükkan açıp ticarete atılmış oluyor. biz en erken 22 yaşında mezun olup okumuş işsizken o dükkanının başında işlerini büyütmüş oluyor.

    biz makine mühendisliğini götümüzü yırtıp 6 yılda okurken sanayideki üstü başı makine yağına bulanmış çocuk büyüyüp rulman fabrikası açacak yaşa gelmiş oluyor.

    o çalışan insanları suçlamıyorum bu entryde, onlar da çok çile çekmiş oluyor. ama onlar bizim yaşımızda işin erbabı olurken biz mezun olup asgari ücretle çalışmaya başlıyoruz. yeni mezun diye köle muamelesi görüyoruz.

    şimdi biri çıkıp diyecek ki hadi tespiti yaptın aferin de bunun çözümü nerede bre amın feryadı. onu da açıklayayım.

    1. ülkemizde okullardaki ders saati çok fazla var. özellikle anadolu liselerinde boktan derslerle programı şişirip 9-15 arasını heba ediyorlar. bu arada öğrencinin gündüzü tümüyle gidiyor. ders programını minimize edebilirler. böylece öğrencinin hem part time çalışmaya vakti olur hem de sosyalleşmeye.

    2. devlet yeni mezunların ezilmesini önlemek için yasa çıkartabilir. mesela devlette çalışan bir mühendis 4 bin tl ile işe başlıyor. özelde ise 1500 civarı bir ücretle. en azından bu uçurumu kapatmak için alacağı maaşı minimum 2.500 ile sınırlandırabilirler.

    3. verilen eğitimler uygulamadan o kadar uzak ki. mezun olunca mühendislerle tornavida tutmayı bilmeyenler diye alay ediliyor en basitinden. haksızlar mı; hayır değiller. peki mezun olurken 8 tane matematik dersi almış bu adamın tornavida tutmayı bilmemesinin suçlusu kim o zaman? o yüzden sadece okul dersiyle uğraşıp başka bir şey öğrenmeyen adamın bill gates gibi işler yapmasını bekleyemezsin. eğitimlerde uygulamalar artarsa çok şeyin değişeceğine inanıyorum.

    4. tek sınavla kader belirleme olayı. hayatımda bana dayatılan en boktan şey. bunun hakkında sayfalarca yazı yazılabilir ama ben kısaca özet geçeyim; sınav türlerini her sene değiştirip, öğrenci üstünde sınav fantezileri yapan eğitim sisteminin ta amına koyayım.
    7 ...
  6. 4.
  7. dünyada tuvalet kağıdı kalmadığında, büzügü temizlemek için kağıt parçası diploma gerekli olacak.
    0 ...
  8. 5.
  9. eskiden meslek lisesine hangi bölüm istiyorsan okula kaydını yapıyordun. şimdi ise sınavla okula alıyorlar istediğin bölümü okuyamıyorsun. okula alınmadığın için kendinide geliştiremiyorsun. işveren meslek lisesi arıyor. böyle komik bir durum.

    elektronik cihazı geliştiriyorsun üniversite mezunu olmadığın için kabul etmiyorlar. yurt dışına geliştirdiğin aletin yazılı kanıtı matematiksel ifade ediyorsun kabul ediyorlar.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük