bünyan ilçesinde kurulan besi çiftliğindeki büyükbaş hayvanlar için almanya'dan 350 euroya yatak getirildi. günde 30 ton sütün üretilmesinin hedeflendiği hayvan çiftliğinde gübreyle elektrik de üretilecek.
kast sisteminin halen yaşadığı şehir. kayserinin yillisi (yerlisi) diye ifade edilen ve toplam nüfusa oranı % 7 civarında olan topluluğun kayseri ekonomisinin % 80-85'ine sahip olması, çok muhafazakar ve mütedeyyin görünmelerine rağmen çalışanlara sigorta yapılmaması haklarının tam olarak verilmemesi, yerlisi olmayanların adam yerine konulmaması gibi nedenler direkt kast sistemini hatırlatıyor. fakir ve komşu ilçelerden olanlar, fakir ve dışlanmış olarak ölecekler. işin ilginç tarafı bu mütedeyyin kardeşlerin kayseri sınırları dışarısında hiç de böyle davranmamaları.
tramvay yeni geldiğinde ingilizce durak isimleri söylendiğini duyduğum an 'nex station is at bazarı' cümlesi aklıma gelmesi ile kendi kendime güldüğüm şehir.
arkadaşlarla dışarı çıktığımızda birbirimize umutsuzca "ne yapsak,nereye gidelim?" sorularını sorduğumuz,yapacak hiçbir şey bulamadığımız şehirdir.burda yaşayan insanların tutucu tavrı ise daha çok sıkar, boğar öldürür.
haa diyeceksinizki ne şeyime faydası olacak bunun, aslında kayseri'ye aşırı bir getirisi yok. maksat yöre halkını mutlu etmek. sonuçta kendi illerinden çok kayseri'ye bağımlılar. *
anasının babasının dizinden ayrılmayan, konu komşuya aşık olan, hayatı dizilerle geçen, adsl yaygınlaşması sonucu internette aşk arayan kızlara sahip memleketim.
iç anadolu bölgesinde bulunan , son sayımlara göre 1.005.097 nüfuslu , 38 nolu plakaya sahip bir şehir. Melikgazi, Kocasinan, Talas, incesu ve Hacılar olmak üzere 5 metropol ilçeden oluşur.
Türkiye'nin nüfus bakımından
7. büyük kentidir. iç
Anadolu'nun ise Ankara 'dan sonraki 2. büyük kenti ve
sanayi merkezidir. Kültür
düzeyi, yeryüzü şekilleri ve
yaşam standartdı göz önüne
alındığında ise Türkiye'nin en
gelişmiş kentlerindendir. Kayseri geniş cadde ve
yolları,yüksek binaları ve
modern şehir görüntüsüyle
dikkat çekmektedir. Bu
yapısıyla Türkiyedeki diğer
kentlere örnek teşkil etmektedir. (vikipedi)
erciyes dağı'na yapılan yeni teleferik ve telesiyerleri ile bir kaç sene içerisinde kış turizminin merkezi haline gelecek şehir. hacılar tarafına yeni yapılan tesiste yer alan teleferikler, vatandaşın ayağı alışsın diye sezon sonuna kadar ücretsizdir.
Hiçkimsenin dini, imanı, allahı ağzından düşürmediği ama her türlü yer altı icraatın gırla gittiği şehir. Hükümet gözdesi olduğu için gelişmektedir ancak insanlarında aynı etki görülemez. Gösteriş merakı, malla mülkle hava atma oldukça fazladır. 5 yıldızlı otelde dillere destan düğünler yapılır, kürkler, altınlar vs. sonra da oturulan evde kiracı olunur yokluktan. beğendiğim yönü insanının birbirini tutmasıdır. Herkes tanıdığından ya da komşu esnaftan alışveriş yapar, "önce çevrem kazansın." denir çünkü bilinir ki o şekilde harcanan para geri dönecektir. Sevimli yönü ise insanının şivesidir.
reklam panoları ilgi çeken şehirdir. başka şehirde var mı bilemiyorum ama reklam panolarında bolca kayserili olma teması kullanılan şehirdir. kayseri esnafı, erciyes dağı, pastırma/sucuk, ticaret zekası en çok kullanılan temalardır. sadece buraya özgüyse, şehir halkının spesifik özelliklerini oldukça benimsemiş olmalarının, reklamcılarla etkili olarak kullanılmasının sonucu olabilir. ilginçtir gerçekten.