kaynak muhendisligi

entry2 galeri0
    1.
  1. Türkiye'de Kaynak Teknolojisi alanında eğitim ve araştırma hizmetleri veren kuruluşların sayısı son derece sınırlıdır. Bunlar arasında sadece Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kaynak Teknolojisi Birimi, AT'nin koşul ve standartlarına uygun ve tüm AT ve EFTA ülkeleri tarafından tanınan belgelendirmeye yönelik eğitim verebilmektedir. Kaynak Teknolojisi Birimi, Türk endüstrisinin kaynak tekniği konusunda ihtiyaç duyduğu vasıflı kaynak personelini yetiştirip sertifikalandırarak, endüstrinin ürün kalitesini arttırmak ve uluslararası platformda söz sahibi olmasını amaçlamaktadır.

    AT ülkeleri, uluslararası ihalelere katılan kuruluşların sertifikalı personel çalıştırmalarını şart koşmakta ve bu kurallara uymayan kuruluşların ürünlerinin ülkelerine girmelerine izin vermemektedir. Bu kurallar günümüzde Türkiye için de geçerlidir.

    Kaynak Mühendisi, Avrupa Topluluğu standartlarına göre kalite güvencesinde önemli bir yapı taşını oluşturur. Kaynak Mühendisliği eğitimi, Avrupa Kaynak Federasyonu EWF'nin yönergesine göre yürütülmekte olup, toplam olarak 480 saat sürmekte ve 3 bölüm halinde uygulanmaktadır. Bu eğitime, teknik alanda bir mühendislik diploması olan herkes katılabilir. Kurs sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan katılımcılara, Avrupa Kaynak Federasyonunun ve Alman Kaynak Cemiyeti ile Uluslararası Kaynak Enstitüsünün Kaynak Mühendisi sertifikaları verilmektedir.

    ODTÜ Kaynak Teknolojisi Merkezi'nin yıllık çalışmaları arasında yer alan Avrupa Kaynak Mühendisliği Eğitimi SLV-Münih ile ortaklaşa düzenlenecektir. Dersler, Türk ve Alman uzmanlar tarafından aktarılacak, Alman uzmanlar tarafından anlatılacak dersler, Türkçe'ye tercüme edilecektir.

    ODTÜ Kaynak Teknolojisi Birimi, dünyada hızla gelişen kaynak teknolojisine paralel olarak Türk endüstrisinde "Kalite Güvencesi" bilincinin yaygınlaşması ve üretimde kalitenin arttırılması amacıyla eğitim, danışmanlık ve araştırma hizmetlerini sürdürmektedir. Verilen eğitim programları, Alman Kaynak Cemiyeti DVS ve Avrupa Kaynak Federasyonu EWF'nin yönergelerine göre, sınavları ise Alman DIN ve Avrupa Topluluğu EN standartlarına göre, Münih Kaynak Enstitüsü -SLV'nin işbirliğiyle yürütülmektedir.

    kaynak metu.edu.tr
    1 ...
  2. 2.
  3. Gedik üniversitesi ve odtü de eğitim verilmektedir. 6 aylık bir eğitim, eğitim sonunda uluslararası geçerli olan kaynak mühendisliği sertifikası verilmektedir. Fiyatı 3200-3500 euro arasında. Bu eğitime katılmayı düşünüyorum.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük