ne yazık ki krizden sonra cazibesini yitirmiş olan mühendisliktir. aslında türkiyedeki kaynaklı imalatı düşünürsek de zaten hiçbir zaman çok fazla ihtiyaç duyulmadı. şuan da yerli piyasanın kaynak mühendisine olan ihtiyacı sıfırdır. kaynak mühendisi olan bir çok arkadaşımız büyük umutlarla bitirdiği kurstan sonra arap ülkelerindeki şantiyelerde ömür tüketmektedir. türkiyede kaynaklı imalat yapan şirketlerin %99 unda zaten yasal olarak ve standartlar dogrultusunda kaynak mühendisi çalıştırma zorunluluğu yok. onun yerine 'kaynak inspector'leri daha ucuza aynı işi yapmaktadırlar. makina mühendisleri arkadaşlara tavsiye etmediğim eğer krizden sonra bir imalat patlaması yaşamazsak, güzel ülkemde hiç bir zaman cazip olamayacak uzmanlık dalıdır. kursa bayıldığnız yaklaşık 4000 euro ya yazık.
sanayii de makine mühendisliğinin branşlaşıp bir açığı kapatacağı önemli bir dal. metal sektöründe geleceğe dönük iş garantisi gözükmekte olup makinacıların işine yaraması kesindir.
türkiye'de çok az bulunan mühendislik. ihtiyaç olduğunda, evler, arabalar, onbinlerce dolarlar karşılığında almanya'dan getirtilir işletmeler tarafından.
ODTÜ Kaynak Teknolojisi Merkezi tarafından da verilen eğitimdir. Kaynak Mühendisliği eğitimini alabilmek için teknik alanda mühendislik diplomasına sahip olmak gereklidir.