elbette her toplumun kendine göre sinir katsayısı, hakaret tekniği, kaynama noktası farklılıkları vardır. ve her toplumun kavgaları farklı farklı nedenlerden dolayı çıkabilir. misal başka ülke insanları, ananı türk televizyonlarında görmüşler i kavga nedeni sayıyor. türk insanının ise kendine has kavga başlatan cümleleri vardır elbette.
Caddenin karsisinda yuruyen kizli erkekli gruba tezahurat seklinde " hepiniz orospu cocugusunuz" demek baya etkili yontemdir. Elemanlar aslinda hic bulasmayacak, duymazdan gelip basip gideceklerdir normal sartlarda. Lakin yanlarinda kizlar oldugu icin erkekliklerine yediremeyecekler geleceklerdir. Tecrubeyle sabittir efendim. guvenle icra edebilirsiniz.
bişey mi dedin??
cümlesi başlaması olası kavgayı başlamadan bitiren cümledir. bide manidar bi bakışla söylendimi söyleyenin egosunu tavan yaptırır valla.
A:sen bana nasıl böyle bağırabiliyosun, benim babam kim biliyomusun?
B:senin baban benim ulannnnnnnnnnnn...
(tabi A edilen küfürü anlayabildiğinde başlar kavga)
çek lan elini, ne bakıyorsun lan, tutmayın beni, dayı mısın lan sen gibi cümlelerle kavga başlamışlığı vaki değildir. bu kişiler etraf kalabalık olduğunda "nasılsa tutan/ayıran olur" mantığıyla coşan insanlardır. tutmayıp "hadi yiyorsa kavga edin" diyerak kavgacıları baş başa bıraktığınız an laf kavgasından öteye gitmeyecek türlerin girişidir. *
"arkadaşım bakar mısın, "güzel kardeşim", "bak hemşerim" tarzı yumuşak ses tonuyla başlayan cümleler ise sıkı bir dayağın habercisidir.