ister şiddetli olsun istersen hafif şiddet eğiliminde olsun genelde kasırgaların isimlerine nedense kadın isimleri veriliyor. bu olayın feministlerin de dikkatini çekmiş olabileceğini düşünmekten kendimi alı koyamıyorum. artık bu profesörler kadınlara hangi gözle bakıyorlarsa, yalnız bu kadar çok kadın ismi verdiklerine göre kadınlara doğal afet gözüyle baktıklarından şüphelenmeye başlıyor insan. belki de kadınların uzun süre olaylara tepki vermeyip, hiç belli olmayan bir noktadan sonra aniden patlamalarından esinlenerek kasırgalara kadın ismi vermişte olabilirler.
yazılanların aksine bu bir gelenektir. genellikle okyanusa komşu olan ülkelerde meydana gelmektedir bu kasırgalar bilindiği üzere. bu kasırgayı ilk keşfeden kişi gelenek olarak hayatında en çok önem verdiği kadının ismini verir.
ateşli, yıkıcı, sert, affı olmayan şeyler olduklarından dolayı kadınlarla bir kaç ortak noktaları olabilir.. belki isim veren şahıslar bunları göz önünde bulunduruyorlardır. *
kadınların erkeklere oranla daha az zeki olduğunu gösteren gerçek. şöyleki kasırgalara isim veren bilim adamlarının kadın isimleri vermelerinden erkek olduklarını çıkarabiliriz burdan da bayanların o noktadaki bir bilim adamı/kadını olma oranının düşük olduğunu çıkartarak bokunu çıkartabiliriz. ama o erkek eğer kasırgaya isim verecek kadar bir kadından etkileniyorsa o kadın o erkekten daha zekidir. **
ilk defa karısından çok çeken bir bilim adamı tarafından bizzat eşinin ismini kasırgaya vermesiyle başlayan, sonra gelenek haline gelmiş hadise. ayrıca hadise de güzel isim.