yeni başlıyorsan eğer 20 kg kadar ağırlık seti ve uzun bar alırsın.ilk 2 hafta hafif ağırlıklar ile çalışabileceğin program edinirsin.2 hafta sonra durumuna göre ağırlıkları arttırıp programı yenilersin. git gide ağırlıklar artar. aynı kas grubunu birlikte çalıştırmak önemli. en önemli olan da çalışmaya başlamadan önce ısınmak.mazallah sakatlanabilirsin. muhakkak bir öğünde yulaf ezmesi yemelisin.lif alımı önemli.mevzunun 50'si azim ve disiplindir.başlangıç için haftada 3 gün yeterli.
1- vücüt tipini belirlersin/ belirlenir
2- vücut tipine göre beslenme programı yazarsın/ yazdırırsın
3- bütün bunlardan sonra ağırlık ve kardiyo antrenmanları için program yazılır.
vücutta kas liflerini yırtmak ve kas uydularını çoğaltarak, bir sonra ki reaksiyona dayanmak için vücutta üretilen kas uydularının büyümesinin halk dilinde ki, tercümesinin sorgulanması ile ilgili söylem.
--spoiler--
evvela kas yapmak için, öncelikle düzenli beslenmeli, kg başına minimum 2 gr. maximum 2,75 gr protein tüketmek gereklidir. proteinler vücutta ki, kas sarmallarının tekrar onarılmasında kullanılan kaliteli amino asitler içermektedir.
sonra, kaliteli karbonhidratlar ile enerji yüklemesi yapmalı bir sonra ki antrenman için güç biriktirilmelidir.
ancak, kas yapmak sabır istediğinden ilk 6 ve/veya 12 ayları takip eden değişmezliklerden ötürü kişi/kişilerde demorolizasyon katabolik duruma düşerek gelişim yavaşlayabilir.
--spoiler--
anatomisini bilmeden bok yapılır diyebileceğim güç kuvvet göstergesi olan şey. kasın yüzde 90 ı sudur. bünyene su almadan kas nah yapılır onda önce bi kalem anlaşalım. sonrasında ise dumbell ile güç kazanmaktır temel amaç. güç kazanıldıktan sonra ise kas çalışmanın en mantıklı yöntemi olan kendi vücut ağırlığınla yapılan hareketleri yapmaktır. örneğin mekik, barfiks, şınav.
bu hareketlerle de randıman tutturduktan sonra önce vücut ağırlığı ile sonra kasları parçalamak ve şişirmek için çok az set ve tekrarla dumbell ile çalışılır.
eyyorlamam bu kadar. ♞