eskiden annemle babamın izin günleri pazar olurdu, babam ben abim evi süpurur silerdik, annem de evin geri kalan işlerini(bulasik, banyo, balkon vs.) yapardı.
velhasıl, babam şimdi oldu 50 yaşında dağ gibi adam, hala eve gelince işleri beraber yapıyorlar.
siz ne dersiniz deyin ama bana kalırsa bunun adı kılıbıklık felan değil bunun adı yardimlasmadır.
Benim ilerde böyle bir ortamda yapacağım iştir çamaşır da yıkarım fark etmez kendi hayatımı kendim zateb idame ediyorum. Bulaşığı makine yıkıyor çamaşırı da eee bu ii bile değil zaten o da çalışan biri olduğu sürece ne varsa iş kim boşsa o yapar hayat müşterek derken hayat gerçekten müşterek insanlsrın ne dediğini siktir et onlar zaten hep derler evim benim dünyam sikerim toplumun baskısını.
Kendimi bildim bileli sofradan kalkınca bulaşığını ya makineye atar ya kendi yıkar. Suyunu kendi alır, çayını kendi tazeler. Bir kıyafetini bile görmedim sağda solda. Apartmanı terk ederken kapının dili ses çıkarmasın diye anahtarla kapar kapıyı.
Böyle bir babadan sonra ortalama bir adamla nasıl mutlu olabilirim bilemiyorum.
Dışarıya malzeme vermeden yardıma devam etsin diyeceğim erkektir. Bende evleneyim eşime yardım edecem ev işlerinde ama kimse bilmesin bi o bilsin. Bunun kılıbık ile ilgisi yoktur. Zaten kadın ev işlerini yapmak zorunda değildir. Yaparsa lütuftur. Yoksa zorla yaptırırsanız kul hakkıdır.
Karısından ödü kopan, cırlamasın diye alttan alan, kendini saydıramayan erkektir karı dırdırıyla her işe ortak edilir. Bre olum hayvan gibi dışarda çalış evde çalış..
Çok gerekmedikçe yapmam benim işim değil.
Hayat arkadaşının gönlünü hoş tutan sağlam erkektir, islam'ın sadece ahiretle alakalı kısmında takılıp kalmamış, sosyal hayatı düzenleyen taraflarını da benimsemiştir.