karı koca arasında yaş farkının ideali yoktur, karı koca arasında uyum önemlidir, anlaşma önemlidir.
kafalar aynı çalışsın; kolay.
ama 15 yaşında ki bir kız çocuğunun 40 yaşında ki bir adama eş olmasını beklemek aptallıktır.
bunu sadece aradaki evlilik bağının kurulma koşulları belirler.
bazan 4 yaşındaki bir sultan 40 yaşındaki bir veziriazama bile verilmiş teorik olarak. evlilik yaştan bağımsızdır gerçekte. onu sadece beden ister.
sosyal düzey yükseldikçe yaşın önemi azalır.
aşk ve mutlu evlilik ile ilgili hiçbir konunun "ideali" olmadığı gibi yaş farkının da ideali yoktur. Karı ve kocaya, sosyal sınıfa, evliliğe yüklenen anlama göre her evlilikte farklılık gösterir.
en az 3-4 yaştır. kadınlar, fiziksel dayanıklıkları erkeklerinki kadar olmadığından ve başta doğum olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı erken çökerler. o yüzden biraz yaş farkı iyidir.
benim için 5, ablam için 6, annem için -1, tuğba için 1, fulya için 4, hande için 17, herkes kendi yarininkini uygun bulur kanımca. benim için hakketen 5 tam süper ideal mesela...
erkek düzenli olarak +1 seviyesinde iken avrat hep 18 olmalıdır. yasalar çerçevesinde 16'ya düşürebilir bu durum. o yüzden sürekli değişken bir yaş farkı vardır.
anlaştığın yaş farkı. ya da yaş ne fark eder ki ? ama kadın olsun erkek olsun küçük olan en ideal yaş farkı 4 müş. en iyi anlaşan çiftler, aralarında 4 yaş fark olan çiftlermiş.
eşini yakın zamanda kaybeden hakkı devrim'in dediğine göre, aynı yaşta olmaması gerekiyormuş.
"yoksa kadın çok çekiyor, karşısındaki adamın olgunlaşmasını beklemek için çok uğraşıyor", demiş.
bu arada eşi, sınıf arkadaşıymış. "kadın erken ölünce de, erkekler kendilerini daha zor idare ediyorlar, bu nedenle yaş farkı olması gerektiğini düşünüyorum", demiş.