ilk olarak japaonların yaptığı zannımca kesin olan bardak.
adamlar kağıdı katlayarak bilgisayar bile yapar.
o derece.
şahsımsa sadece kağıt tuzluk yapabilitorum. hani böyle parnaklara geçirip oynatıyorsun. niyet felan cekiyorsun, içine yazılar yazıp.
pratikliği ve kolaylığı simgeler , yalnız yaşayanların iş yükünü hafifletir . sıcak içecek içmeyen bir bireyseniz kullanılması gayet mantıklı , cam bardak kullanılmasına kıyasla; kullandıktan sonra yıkama yerleştirme kurutma gibi işlemlerden iş gücü ve vakit tasarrufu yapmanızı sağlar.
Yıllar önce, karton bardakla çay alırken, bardağı haşlardım, yani içini kaynar su doldurur, boşaltırdım ve benle dalga geçerdi bazıları, karton bardağı mı ısıtıyosun diye...
Maalesef üretim aşaması nedeniyle sağlıklı olmayan bardaktır..
sağlıklı diye kullanılan o karton bardakların basıldığı matbaalar görülse, basıldığı ortamlar, kağıtların istiflenme şekilleri basıldıktan sonra kesime gitmeleri, kesildiği ortam ve daha sonra paketlenme süreci...
Uzmanların kullanırken içinde sıcak içecek bulunmamasını tavsiye ettikleri ürün. Bardakların dayanıklılığını arttırmak için kullanılan plastiğin sıcak iceceklerde parçalanmaya maruz kaldığı ve bu ufacık plastik parçaların ağız yoluyla vücuda alındığını söylüyorlar. Uzun süreli kullanımda sağlık için çok zararlıymış.
Pandemi sebebiyle mecburen popülerleşen, tat tuz vermeyen bardak çeşidi.
Geçenlerde türk kahvesini bile karton bardakta içmek zorunda kaldım ve hayattan soğudum sözlük!
Bana çay bardaklarımı, kahve fincanlarımı ver ulan allahsız corona!
Sıcak ile temas ettiğinde eriyen plastik bardağa nazaran daha sağlıklıdır, fakat yine de sağlıklı değildir.
Kendisini birleştirmek için kullanılan yapışkanın sıcak ile temas etmesi iyi bir şey değildir.