biraz hayal ürünü katarak anlatalım. örnektir.
ya bu banka banka, paranın ustası. hele bir de dilekçeyi kendi hazırlayıp oraya koyuyorsa vereceği paradan daha çoğunu alma ihtimalleri olabilir.
verdiklerini helal et ve bulaşma pilot. kendime öğüdümdür.
her şeyin bedavasına alışmış insanın dolduracağı dilekçe örneğidir. yav arkadaş her şeye bedava sahip olmak istiyorsunuz. aldığınız hizmetinin karşılığını ödemek istemiyorsunuz. bu bankalar binlerce personel çalıştırıyor. şubeler açıyor. işsizlere iş sağlıyor. dış ticareti geliştiriyor. sonra mardin'dan istanbul'a para göndermek artık hiçte zor değil. bir bunu düşünün, bir milyon doları mardin'den istanbul'a fiziki olarak taşıdığınızı düşünün de gerçekleri görün artık. ayrıca kredi kartı bir hizmettir. sen resmen sana ait olmayan bir paradan harcıyorsun yani bir nevi kredi çekiyorsun. bırak da artık bunun bir ücreti olsun değil mi?
on senedir benden zike zike almış olduğunuz kart aidat paralarını
yargıtay kararıyla seve seve ödemeniz gerekmektedir.
ödemediğiniz takdirde yasal haklarımı kullanmak yerine bu gazla
şube müdürünüze sille tokat gireceğimi belirtir,
gereğini rica ederim.
bu konu hakkında şöyle ki;
banka müşteri temsilcisine mail attım. basında çıkan haberleri de gönderdim ve kart aidatlarını iade etmelerini istedim. banka bana hukuksal bir evrak gönderdi. o evrakta yazana göre ne yapsam işe yaramıyor neticesi çıkıyor.
kredi kartı yıllık ücretlerinin Borçlar Kanunu'nun 66.maddesine göre 1 ila 10 yıllık zamanaşımı sürelerine tabi olmayıp, B.K.nun 125.maddesindeki 10 yıllık genel zamanaşımı süresine tabi olduğuna, 10 yıl geriye doğru talepte bulunulabileceğine dair Yargıtay 13.Hukuk Dairesi'nin 2011/4736 E.2011/11579 K. sayılı ve 18.07.2011 tarihli kanun yararına bozma kararına uygun olarak ilgili bankaya hitaben yazılması gereken, ancak hiçbir bankanın olumlu yanıt vermediği dilekçedir.
bu prosedürün devamını getirmek gerekir. banka talebinizi reddettiğinde veya 15 gün gibi bir sürede hiç yanıt vermediğinde, bulunduğunuz yerdeki tüketici hakem heyetine ayrı bir dilekçeyle başvurmanız gerekir.
edit: tüketici heyetlerinden verilen kararlar mahkeme kararı değerindedir.
banka kararın tebliğinden sonra tüketici mahkemesine itiraz etse de, miktar açısından kesin bir karar mevcut olmakla, banka ödeme yapmadığı takdirde karar icra dairesinde ilamlı takip konusu yapılabilir ve böylece tahsilat yapılabilir. ancak, şu da bir gerçektir ki, bu işlere bakan Yargıtay 13. Dairesi, tüketici lehine bazı kararlarında tükürdüğünü kolayca yaladığı için, istikrarlı bir daire değildir. ileride etki altında kalarak tüketici aleyhine karar da verebilir. ancak, halen kart aidatları konusunda tüketici
lehine bir durum devam etmektedir.
dilekçeye gerek yok kartınızı iptal ettirme tehtidinde bulunulduğu zaman iptal ediliyor. tabi iptal ettirirken biraz sert olmak etkili oluyor. en son bu sene biri finansbank ve mximum kart olmak üzere iki kart için toplam 90 liralık kart aidatını müşteri hizmetleriyle görüşerek iptal ettirdim.