karpuz denen zımbırtının hiç de güzel olmamasıdır. içi çekirdek dolu, artık çoğu kabak aşılı, %97 si zaten su, eve taşıması bir dert, dolaba sığdırması bir dert. lanet olsun böyle meyveye. evet.
çirkin karpuz yoktur bakımsız karpuz vardır. karpuzun güzeli çirkini mi olur allah aşkına? bir başlık açmadan önce bilen birine danışın bari çaylak kardeşlerim.
karpuz yaz aylarının sevilen meyvelerindendir. c ve a vitamini açısından zengin olan bu meyveye kırmızı rengini veren likopen antioksidandır. bu antioksidanlar vücut için zararlı olacak maddelerle savaşırlar. karpuzun lif içeriğinin yüksek olması da bagırsak sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. evet bünyesinde fazla miktarda barındırmış olduğu sudan dolayı , böbrek fonsiyonlarının daha iyi çalışmasına olanak sağlar, ayrıca karpuzun çekirdeğinin içerisinde bulunan bir etken madde kan basıncını düşürür. günümüzde karpuzların kabak aşılı olması dedikodularu son derece artıyor. bakıldığında aşılı bir karpuz ile aşısız bir karpuzu renk , tat ve lif açısından ayırmanız söz konusu değildir. bu konuda ayrımın şu şekilde yapılması gerekiyor. olgunlaşmış karpuz ile olgunlaşmamış karpuz, işte bu farklılıklar karpuzda renk , koku ve lif açısından farklılığa neden olabilecek durumlardır. demek ki bir karpuzda beğeni oluşturmayacak nitelikteki karpuz olgunlaşmadan hasat edilen karpuzlardır. bir de ithal edilen aşılı fideler de söz konusu budurumda , fidenin yeterince kaliteli olmaması , o fidede yetişecek olan meyvenin kalite parametrelerini düşürüp, karpuz meyvesinin yenilesi halini yenilemez hale getirmiştir. sonuç, başlığın 180 derece değiştirilmesi ile karpuzun güzel olması , ya da başlığın ters yönden gelinerek olumluya çevrilmesi, güzelliğin karpuzda aranması...