karne uygulaması kıtlık zamanı başkalarının fazla ekmek alıp diğerlerinin aç kalmasına imkan tanımasın diye uygulandı. ayrıca ikinci dünya savaşında biz savaşmasak bile ola ki bir savaş olur diye gençleri hazır beklettik.
böyle olunca topraklar boş kaldı ve verim düştü, aç kaldı insanlar bu da doğru ama savaşa girseydik belki de sırada bekleyeceğin ve karneyle alacağın bir ekmek bile olmayacaktı.
savaş zamanıyla şimdiyi karşılaştırmak saçma oluyor bu yüzden.
o günlerde ekmek sırası bekleyen babalar şimdilerde adli tıp önünde cenaze sırası bekliyor. Sizce hangisi daha acı? Cenaze dediğim yazarken utanıyorum ama bir poşet ceset parçasıdır. ankara askeri servis aracı patlamasının canlı şahidinden edindiğim bilgiye göre ceset parçaları her yere dağılmış. Işte ekmek kuyruğu olmayan yeni türkiye memnun musunuz?
1943 yılında ismet inönü öncülüğünde ekmek karnesi dağıtılmaya başlanmıştır. Dağıtılma sebebi ülkenin kıtlık ve savaş içerisinde olmasıdır. Ayrıca bu kötü bir eylem değil aksine hiç kimsenin aç kalmamasını sağlamak için çıkarılmıştır.
ikinci dünya savaşı gibi büyük bir savaşa can vermemenin bedelidir. keşke verseydi de ekmeği karneyle yemeseydik mantığında olan insanlara mantıksız gelir, ismet paşayı pek sevmem ama savaşa girmeme kararını sonuna kadar haklı buluyorum. ismet paşaya bu fikri daha savaş çıkmadan savaşı ön görüp karışmamasını öğütleyen de atatürk'dür zaten.
Laik lerin yönettiği ülkedir. Başımız açık, zina, içki serbest ya. Rejimin asıl sahipleri beyaz türkler her zaman mutlu ya, karnı tok ya. Onun için ilerici ve çağdaş donemlerdır.
günümüzde birileri etin en löppek yerlerini gömerken, diğerleri çöpten artık topluyor. savaş zamanı bile karneyle ekmek uygulaması bugüne göre gayet adilane bir uygulamaymış.