insan doğduğundan, şimdiye kadar yaşadığı yıl sayısı yaşında mıdır?
herkesin yaşadıkları ayrıysa, nası iki tane 30 yaşında insana 30 yaşında olur?
kendini hissettiğin sayı mıdır yaşın, şimdiden dünyaya geldiğin yılı çıkarıncaki fark mıdır?
bazen zaman durur gibi olur, o kadar süre, insanın yaşından çıkarılırsa geriye kalan sayı mıdır yaşın ?
lisede bulunan aslında üzeriline gidilince çözülebileceği anlaşılan konulardan....
o kadar da zor değil. trigonometri ile çok içli dışlıdır. trigonometriyi iyi bilmek gerekir.
Şu ana kadar lisede en sevmediğim bir trigonometri bir de karmaşık sayılar. Bir de bunun trigonometriyle birleşmiş hali var cis50 ler falan hayattan soğutur.
ismi gibi çokta karmaşık olmayan bir matematik konusudur. sanal ve reel kısımları vardır. sanal kısmı 'i' ile reel kısımdan ayırt edilir.bu kısımlar kendi aralarında cebirsel işleme tabi tutulup sonuca varılır.
lisedeyken anlamadığım, dersanede işlendiği gün hasta olduğum için dersaneye gidemediğim, kendim çalışıp öğrenmeye üşendiğim ve öss de çıkan sorusunu boş bıraktığım konudur. soru çok kolaymış bi de belki yapsam şimdi çok farklı bi bölümde olabilirdim.
(bkz: kısmet bu işler)
adı kadar karmaşık olmayan matematik konusu. kök içinde negatif sayı olmaz diyenlere inat türemiştir ve kökü olmadığı varsayılan sayılar karmaşık köklere sahiplerdir. trigonometriyle birleşerek zorlaşabilir ancak bu zorluk karmaşık sayılar değil trigonometri kaynaklıdır.*
basit bir konudur.danışman hocalara dönüşmekten sakınarak söylüyorum 1 hafta günde 2 saatinizi ayırsanız kendisinden minik veletlere sahip olabilirsiniz.
bunların euler formu filan da vardır. tam bir orospu çocuğudur bu sayılar.
bunlarda sıralama bağıntısı yoktur. zira i sıfırdan küçük oldugunda i2 sıfırdan küçüktür ve i sıfırdan büyük oldugunda yine i2 sıfırdan küçük oldugu için çelişki vardır bu yüzden sıralama söz konusu değildir. bu orospu çocuklarını modlarına yani mutlak değerlerine bir başka deyişle uzunluklarına göre sıralayabiliriz.
cosa = (eüzeri ia + e üzeri -ia ) / 2 ile sinüsa da arada eksi ve payda 2i olarak tanım verebiliriz.
detaylı bilgi de vermek isterim isteyene. amına koydum bu sayıların inciğini boncugunu öğrendim amk.
ergenliğin verdiği gazla matematik hocasıyla "bir sayının karesi negatif olamaz hocam yeaa, daha geçen sene demiştiniz ya, bunamaya başladınız" vari diyaloglar sonucu girilen iddiaların kaybedilmesine yol açan konudur.
iddia lüks bir lokantada sağlam bir yemekse kaybettiğiniz fazladır lakin bu konuyu hayatınız boyunca unutmazsınız.
Her matematik konusunda olduğu gibi ilk kez görünce adı gibi karmaşıkmış denilen
Son sene tekrar edildiğinde ise sınavda bundan soru gelirse kaçırmam denilen lise 3. Sınıfın ilk matematik konusudur ardından en sempatik mat2 Konusu olan logaritma gelir. Lise 3 matematiği belke de mat2nin en zevkli konularının öğrenildiği sınıftır.