Sokakta köpekleri tekmeleyip, evsizlerin suratına tükürüp, engelli yerine park edip, parktaki çocukları itip, hamilelere yer vermeyip, binbir türlü zindıklık yaptıktan sonra eve gelip, buza basıp kayarak kafayı yarıp geberince sorumlu tutulan sihirli ne ekersen onu biçersin sistemidir.
insanlar iyi sonuçlar almak ve kazanmak için bir şeyler yaparlar. Bu teoride karma felsefesi diye ayrılırken hinduizm dininin ise temelini oluşturan kavramlardan biridir karma.
Karmayı neden-sonuç ilişkisi olarak düşünün. insan özgürdür ve kendi Karmasından kendisi sorumludur. Her insan erdem, ahlak, dürüstlük adına Karmayı uygulamak zorundadır, hinduizme göre bu bir yasadır.
iyi niyetlilik işidir diye görmeyin yalnızca kötülüğü yaparken bile bencilliği öğreten şeydir aslında.
Kısaca Bu dünyada yaptığınız her işin ucu size dokunacak.
Aslında pragmatist bir yanı vardır Sonuçta pozitivist bir bakış açısı ile bakarsak topluma herkesin iyi olması sonucunda herkes de iyilik görecektir Ben Senin malını çalmaZSam sen de benim malımı çalmayacaksın ve bu mantığı Bütün suç olabilecek veya Hoş olmayan davranışlara uygularsak O halde bu ahlaklı davranışın bize faydası olacaktır çünkü Bundan toplum içinde hiç kimse zarar görmeyecektir.evet