Zülfü Livaneli'nin yorumu o kadar güzel ki şiirin içinde kayboluyorum. şiirin güzelliğine gelecek olursak; nebir nazım, ne bir galina; ne de Aşk, ölüm, memleket özlemi ve gurbetin bir arada bu kadar iyi anlatıldığı bir şiir daha gelmeyecek.
Memleket mi yıldızlar mı yoksa gençliğim mi daha uzak?
Böyle güzel bir sözü içinde barındıran Nazım Hikmet eseri. Zülfü livaneli de çok güzel yorumlamıştır vesselam.
Kırşehirde düzenlenen ramazan şenliklerinde (!) ilahiden sonra söylenen türküdür, ilahiden sonra söylenmesi ilginç gelmiş ve 3-4 arkadaşımla birlikte Süper bir kahkaha atarak uzaklaşmıştık.
devrimciliğe yeni başlayanların ilk öğrenmesi gereken zülfü livaneli bestesidir. akabinde şafak türküsü, metrisin önü gibi türkülerle devam edilir. çav bella'dan sonra bir üst level'a yükselerek grup yorum şarkılarıyla devam eder gider.
genelde ilk olarak akıllara zülfü livaneli'nin gelmesini sağlayan nazım hikmet şiiridir. ki bence fuat saka da muhteşem bir şekilde bu eseri yorumlamıştır.
ruhsar'daki eski solcu patron tipinin durup durup söylediği türkü. türkü mü zülfü livaneli'yi meşhur etti ben mi livaneli'yi bu türküyle tanıdım emin değilim.
nazım hikmet in ne kadar iyi bir şair olduğunun ispatı, eşsiz bir şairin kaleminden eşsiz bir şiir. zülfü livaneli imzalı şarkı da türkiye de dillere pelesenk olmuş, bizi biz yapan şarkılarımızdan, ortak kültürümüzün eserlerinden biri haline gelmiştir. nazımın kalemine zülfünün sesine sağlık.