Kendisi büyük anti kapitalist olup burjuva-proleter ayrımının kalkması ve tüm insanların eşit olması gerektiğini savunan herkesi kendi devrimine davet eden aynı zamanda diğer filozofları dünyayı yorumlamış olduklarını,oysa kendinin istediğinin dünyayı değiştirmek olduğunu savunmuştur.
Thomas more'in (bkz: ütopya) adlı eserindeki komünal toplumdan esinlenerek (bkz: komünist manifesto) yu yazdığı bazı bilim insanlarınca söylenmektedir.
karl marx adam smith'ten daha iyi biliyordu kapitalizmi. 19 yy.dan 21.yy dahi kırılmamış yargılar kurabildi.
22 yy.'da da olsa, 24. yy'da da olsa o komünizm isyani gelecek. para tek elde toplanmaya devam ettikçe uçurum çoğaldıkça bir yerden sonra medya ve algı oyunlarıyla da kontrol edemeyecekler kitleyi.
Kapitalizmin etkin olduğu ülkelerde proletarya ayaklanması gerçekleşmedi. Aksine bu ülkelerdeki işçi kesiminin refahı yükseldi.yoksulluk oranı azaldı.
Buna son örnek çindir. Küresel ekonomiye entegre olduğundan beri çin yoksulluk oranini ciddi oranda düşürdü. Eskiden ucuz işgücü denilince çin akla gelirdi.oysa bugün diğer asya ülkeleri ucuz işgücü merkezi haline geldi.bugun çinde asgari ücrete denk gelen ücret 600 dolarin üzerinde.
Yani marx in iddiasinin aksine kötüye gidiş olmadı.iyiye gidiş oldu.
Edit : marx yaşasa oyunu liberal demokrat partiye verirdi.
kötü iktisadçı, kötü filozof, marksizim dininin kurucusu...
marx'a göre toplumlar ilkellik, kölelik, feodalizm, kapitalizm, sosyalizm gibi aşamalardan geçerek nihayet komünizme ulaşacaktır ve bu sıralama yer çekimi kanunu kadar bilimseldir. marx'ın iddiası tamamen böyledir. hatta bu sıralamayı inkar edenler de bilim karşıtı yobazlardır. işte böyle saçma sapan bir kafa yapısına sahip birinden bahsediyoruz.
kaldı ki, madem tarih marx'ın iddia ettiği gibi ilerlemeci doğrusal bir işleyişe sahipse, o zaman neden bu süreç komünizmde duruyor? neden komünizmden sonrası konuşulmuyor? bunu izah edebilecek bir komünist var mı sözlükte?
ayrıca, insanlığın tekrar köleciliğe geri dönmeyeceğine dair bir kesinliğe sahip olan var mı?..