Çocukken bahçemizde kar yağdında gördüğüm, beyazlığın ortasında bir inci tanesi bulmuş gibi kocaman gözlerle izlediğim çiçektir. soğuğa, yokluğa karşı verilmiş mücadelenin, umudun adıdır sanki. bir isim ancak bu kadar yakışır bir çiçeğe ve bu kadar güzel tanımlar sahibini.
teoman abimizin lady in black şarkısını bir güzel araklıyıp üstüne söz yazdığı şarkı.ama severim,90lardan kalma güzel bir parça olmuştu.teoman denildiğinde aklıma gelen bir parçası...bir diğer arak parçası için;
ülkemizin doğusunda en fazla koparılan çiçektir. kardelenlerin güneşi görmesi lazım. yoksa birileri kardelenlere tecvüz edip sonra da namusu temizlemek için intihar etmeye mecbur eder onları.
insan da saygı uyandıran galanthus, hakkına hikayeler, masallar yazılmış bir çiçek. aşkımı onunla bağdaştırmışım nasıl yanılmışım. fazla sulayıp soğanları çürütmeyim, az sulayıp soğanları kurutmayim derken on beş gün geçti sen hala filizlenmedin. korkuyorum bahara kadar boynu bükük hüznünü, güneşin yüzüne vuramazsın diye. n'olur artık çık, masamdaki saksıların bir anlamı olsun.
muhteşem bir fatih erkoç şarkısı. hani dinlenesi ve içlenesi türden. bu da sözleri efendim;
Ne güneş, ne ateş
Gözlerin yüzüme değdi
Eriyorum bu kez
O sıcak bakışlarına
Çat kapı gelişine
Şarkılar tutar oldu yüreğim.
Anlatılmaz, anlatılmaz
Dudakların bal kiraz, dokunamam
Olmaz, olmaz, dayanılmaz
Bu yakın uzaklığa katlanamam.
Yal gel ya da gel deli baharım
Kalmadı tuzum, tadım
Aşk yine, yine başa bela
Son sürat iter beni tuzağına
Gül değil, kır çiçeği değil
Kardelen kara sevdan saçlarıma.
hani kardelen güneşe aşık olupta çıkarır ya o narin gövdesini karın altından, zemheri yüreğim derki yüreğinde kardelen çiçeğininki kadar cesaretin yoksa sakın aşık olma.!
beyaz çicek ve menekse birbirlerine aşık olmuşlar. hiç ayrılmamaya söz vermişler , mevsim şartları ne olursa olsun.ama kış geldiğinde menekşe sözünü tutmamıştır.beyaz çicek her ne pahasına olursa olsun karı delip sevdiğine kavuşmak istemiştir, fakat sevdiğini bulamamıştır.o günden sonra menekşeye hercai beyaz çicegede kardelen adı verilmiştir.
karçiçeği. iç anadolu ve doğu anadolu' da yetişen, özellikle toroslarda, erzurum palandöken' de beyaz, sarı, mor renkli bahar müjdecisi çiçekler... yeni bir hayatın başlangıcının müjdecisidirler. kendine özgü güzelliğiyle, zirvelerde ulaşılması güç bir çiçektir.
teoman'in o albumunde yer alan belki de gelmis gecmis en iyi teoman parcasidir. her dinledigimde zihnimde 90larin sonlarina ait flashbackler cakar. sonlarda fondaki ciglik efektleri ayri bir duygu katar parcaya. nedendir bilmem ama teoman hayranlari da (bkz: yagmur) ile birlikte bu parcaya buyuk haksizlik etmektedirler.