sözlükte çok fazla abartılarak saçma bir şekilde ahlaksızca yorumlar yapılan türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan , mesleği öğretmenlik olan , yazılan yorumları hiç haketmediğini düşündüğüm hayali değil gerçek bir öğretmen .
proje guzeldi, ama vekil ogretmen olarak calismaya mahkum edilen bu insan celiskileriyle ekrana yansiyor.
buarada reklam insani herseyden sogutuyor, kimin sinifinda sarki soyleyerek ne olacagi sorulmus suana kadar.
aldığı 300 milyon'un, o kampanyaları düzenleyen ve türkiye'nin gerçek sorunlarına gözlerini yuman tüm kalantor karılarına kapak olmasını istediğim öğretmen. bu tür kampanyaları zaten sevmem, insanların düşüncelerini ana problemden uzaklaştırdığını düşünürüm ama bu kadarı da pes yani. 300 milyon ne lan? şu an bu yazıyı okuyan hiç kimse 300 milyonla geçinmiyor, adım gibi biliyorum. ayda 300 milyon kazanan zavallı bir kadını hayalleri gerçek oldu diye reklam et, o kampanyaya mesaj atmış her denyo da vicdanını tamir etsin. ah reklamcılık ah kapitalizmin sanatı, sen nelere kadirsin.
300 ytl ye sözleşmeli ingilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen gariban öğretmen. zaten tuhaftı, sosyal bilgiler öğretmeni atanmıyor. her yıl maksimum 30 kişi. açlık sınırının altındakilere açlık sınırının altında ki memur ders veriyor işte, üzücü...
'' benim yaşadığım sorunları yaşayan öğrencilere öğretmenlik yapıyorum '' diyen kişi. bahsedildiği gibi sosyal bilgiler öğretmeni olmayan, mecburiyetten ingilizce dersi veren kardelen.
(bkz: sözlük bana karı bul lan allahsız) diyenlerin de, öğretmen olarak saygı duyanların da, duymayanların da, maaşını az bulanların da, tipsiz bulanların da, hakkında birşey yazmadan edemediği reklam yüzü. kimbilir, kardelen ayse hakkında daha ne düşünceler var.
ayrıca sol framenin kendi içinde yetiştirdiği yeni star. mahmut' tan sonra gelen en büyük kahraman. gelen gideni aratır mı bilinmez, mahmut' un tahtını fena halde zorlayacak ve yerini alacak kişi.
kızımızın adı "elif imenç" ise niye "ayşe" diye seslenenleri muhattap alıyor? elif'e kafiye bulmak daha zor olduğundan mı acaba? hayaller tahtaya mı yazılır? hadi yazıldı diyelim, niye diğerleri boş boş oturup 'sen napıyon' diyor? yaptığı şey görünmüyor mu? eşek kadar puntolarla yazmış işte. peki aradan neden 7 yıl geçiyor? 7 uğurlu bir rakam mıdır? batıl inançları da geçtim. tahminen ilköğretim 8. sınıfa denk geliyor kızımız o zamanlar. öyleyse oks'yi kafadan geçtim kabul ediyor. bu kız hangi üniversiteye gitti? iki vize bir final miydi sistemi? geçme notu miydi 70 mi, 50 miydi? yoksa elif ya da kod adıyla ayşe bir inek miydi? en önemlisi bu kız kpss'yi nasıl geçiyor? 2007'de kaç tane sosyal bilgiler öğretmeni atanmıştır? yoksa kardelen ayşe bir parola mıdır? "kardelen ayşe benim" diyen kpss'yi geçiyor mudur, nedir?