izmir'in konak ilçesine bağlı bir semti.tarihi asansör de bu semt sınırları içerisindedir.yukarı komsusu üçyol gibi ulasım sorunu olmayan,barındırdıgı tarihi rum evlerine alsancaktakiler kadar sahip çıkılmayan, izmirde yaşadıgınızı unutturmayacak kadar denize yakın orta sınıf,güzel semt.
cocuklugum da yazalari aksatmadan her yil gittigimiz. bana gore doga harikasi bir cennet. adananin bir ilcesi. simdileri gidemedigim ama duyduklarima gore o zamanki yillari cok aratir durumdadir.
nüfusu kışları 10 binken yazları yazlıkçılarla beraber 100 bin civarında değişen adana'nın sahil ilçesi.
çocukken karataşlı bir dededen dinlediğim kadarıyla; kurtuluş savaşında kuvayi milliye kuvvetleri fransızları adanadan kovarken fransızlar arkalarındaki heryeri yakıp yıkıyorlarmış. fransızlar karataştan gemilere binip kaçarken karataşa gelen kuvayi milliyecilerin gördükleri tek şey ilçenin girişinde yanmış kocaman bir taş evmiş. 'kara taş' adı da burdan geliyormuş.
karataşın sıcak kanlı ama cahil insanları vardır, tıpkı anadolu halkı gibi.
karatş doğa güzellikleri yönünden fazlasıyla zengin ama bir o kadar da bakımsızdır, tıpkı anadolunun bir başka köşesi gibi.
ilçenin yerlileri balıkçılıkla geçimlerini sağlarlar. çok çalışır tekne sahiplerini zengin ederler.
ilçenin oğlana kaçan kızları, aileleri tarafından önce elvatlıktan reddedilir, sonra kucağında çocuğu, yanında kocasıyla ilçeye geri dönünce affedilir, tekrar aileye kabul edilir.
bi ara ziyaret edilecekse ekim kasım aylarında kafa dinlemek için çok güzel bir alternatif olabilir. unutmadan, yağmuru da bir başka güzeldir karataşın.
adana ilinin sahil ilçelerinden biridir.
hasan şaş ve haluk levent bu ilçenin en meşhurlarındandır.
ekstra bir sosyal yaşam olmasada akdeniz ilçesidir. candır.
yaz akşamları ayrı bir güzeldir.
eskiden köylüler götünü taşla silerlermiş , kuruyan boklarda taşın üzerine yapışır belli bir süre sonra bok kararmaya başlar ve taş rengini değiştirir, karataş olur.