osmanlı komutanlarından karamürsel alp'in isminin verildiği bir kocaeli ilçesi. yalova'ya sınırdır, şehre ismi verilen karamürsel'in türbesi ilçe merkezindedir.
ilk osmanlı tersanesinin kurulduğu ilçedir.
güreşçileri, sepeti, kirazı, denizi ve boşnakları ile ünlüdür.
sessiz ve sakin bir ilçedir.
ünlü osmanlı komutanlarından karamürsel bey'in adını almıştır. ayrıca ilçenin merkezinde karamürsel bey'in görkemli türbesi bulunur.
bir ara bazı sebeplerden çok sık gittiğim vve sağlık meslek lisesinden ötürü kızlarını yakinen tanıdığım bir ilçe. Doğusunda gölcük, batısında yalova olsada ortada zik gbi kalıp kendisni geliştirememiştir. Ama şirinimsidir.
izmitin güzel sahil şeridinde sırasıyla giderken Değirmendere,Halıdere,Ulaşlı,Ereğli ve enson Karamürsele varır güzel çay bahçelerinde kafanızı dinlersiniz.izmitin en güzel yerleridir.
%60 pis %40 temiz denizi olan plajı çük kadar olan ünvanı ilçe olan şirin sakin küçük sahil kasabasıdır. Öğretim düzeyi üst seviyede olmasına rağmen üniversite veya fen lisesine sahip değildir.
benim okulumun bulunduğu kocaelinin ilçesi. çok güzeldir özellikle sahili. fakat çok küçüktür ve sosyal aktivite denilen olay çok azdır. yeni yapılan marinası güzeldir ve marinanın yanındaki yelken cafede çay içmek muhteşemdir.
eskiden güreşçileriyle ancak şimdi çakma polat alemdar tarzı gençleriyle meşhur kocaelinin küçük, şirin ilçesi. öğrenci olarak gidilmemesi gereken ilçelerden biridir. saat 10 olduğunda hayat resmen durur. yazın daha hareketli geçer. kışın ise internet cafelerde sürtmekten başka yapabileceğiniz başka hiç bir aktivite yoktur. güzel kebap yiyebileceğiniz mekanlar mevcuttur. bunun dışında pekte ahım şahım biyer değildir.
izmitli birçok ailenin yazları gitmeyi tercih ettikleri ilçe.çevresinde oldukça fazla yazlık siteler bulunmakta.bunun yanısıra hemen herkes birbirini tanır,insanları güleryüzlüdür.geniş çay bahçeleri her vakit kalabalıktır.
ilk gençlik hayallerimizi yaşadığımız, büyük şehirle tanışınca bile tam olarak vazgeçemediğimiz, şirin ama bir o kadar da yalnızlığa alışmış insanların kasabası...
kocaeli'nin denize kıyısı olan, izmir kordon'a benzeyen uzun bir sahile sahip, merkezindeki ''meraklı kuruyemişçi'' karşısında piyasa yapmaya çalışan, devamlı kız kesen, laf atan aylak insanları bulunan, ikinci ana dili boşnakça olan güzel bir ilçedir.
yeni yapılmaya başlanan yelken kulübü, sosyal tesisleri ve marinası bir yıl içinde bitmesi planan ve bu proje ile çehresi değişeceği iddia edilen, yayaların yoldan araçların kaldırımlardan ilerlediği, çevresine yağmur ve kar yağarken genellikle * yağmaması nedeniyle hayret toplayan Kocaeli'nin Yalova sınırında bulunan adı değil bahtı kara ünvanını taşıyan sahil kasabasıdır.
yılın 365 gününün 350 sinin rüzgarlı olması nedeniyle yelken yarışlarına elverişli olsa da 15 güne tekabül eden Eylül'ün ilk çeyreğinde yarış yapılması sonucunda; kasabada düzenlenen 2006 yılı Balkan Yelken Şampiyonası nda yeterli rüzgar olmaması yarışçıları ve organizsyon komitesini denizde yarış dubalarını değiştirmekten telef olmalarına yol açmıştır. herşeye rağmen ilçede gerçekleşen en büyük uluslararası aktivitedir. *
toplam 48.508 kişilik nüfusa sahip, 29.353 kent nüfusuna sahiptir. * 2004 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmuştur.
4 temmuz düşmandan kurtuluş günüdür. işin ilginç yanı ise su an eğitim merkezi aıyla bilinen deniz komutanlığında bir dönem abd ninde kaldığı ve kurtuluş günlerimizin çakışmasıdır.(allah bir daha göstermesin)
izmit e bağlı 30000 nüfuslu ilçedir çay bahçeleri, güreşçileri(gazanfer bilgeve ahmet taşçı)sepeti ve ilk osmanlı donanmasını kuran ve ilçeye adını veren gazi mürsel alp meşhurdur, bu yaz balkan optimist rüzgar sörfü yarışması yapılmıştır.izmit e minibüsle 50 dakika deniz otobüsü ile 35 dakikadır kilometre cinsinden 35 kmdir belediyesi çok iyi çalışmaktadır tutucu kesim çoğunluktadır yalovaya ise 1 saat uzaklıktadır.başdeğirmen alabalık ve konaklama tesisleri ilçenin gezilip görülesi yerlerindendir.çarşısı akşam çok renklenir, köfteci velinin köfteleri harikadır tarkanın ikinci memlekti olup annesi ve babası hala burada konaklamaktadır.karamürselden kocaeliye giderken bir tabela var ki yarılma sebebidir tabelada şöyle yazar: saray petrol ü 8 km geçtiniz.