yürüyecek yolu olmayan boktan yer. lan ne buluyosunuz böyle abuk sabuk yerlerde, yüceltiyosunuz birde. ne var kraköy'de bi söyleseniz de bilsek. istanbul'un yüzde 90'ı gecekondu şehri zaten. karaköy de çarpık yapılaşma ve plansız imarlaşmadan nasibini almış çürüyen ve leş gibi kokan boktan bi semt işte.
hele o nalburlar felan yok mu, aman yarabbi. la siktirin gidin şehir dışına ya da sanayi bölgelerine. turistik bölgede çekiç mi satacaksın eşşek kafalı esnaf seni ?
taksim'in mundar olmasına istinaden ince ince istanbul'un underground gece hayatı muhitlerinden biri oluyor gibi. işin underground kısmı gündüzleri, "bu ne la ?! sağda solda entek kuntel cafe'ler falan..." derdirtirken gece olunca işin renginin değişmesinden. yoksa çok bir underground tarafı yok.
zaten son dönemde ismi bir hayli dillendirildiğinden yurdum sap nüfüsü yavaş yavaş "olm yalnız karaköy'de geceleri ne hatunlar oluyo var yaa !" diye karaköy'ü istila etmeye başladı bile...
geçen gün iş yerimizle duvar duvara olan genelev sakinlerinin tam ben yangın merdivenlerinde sigara içerken yüz yüze geldiğim ve sözlü tacize maruz kaldığım! yerin adıdır. kendileri halen benim tekrar sigara içmemi beklemektedirler.
fikrisabit yazısında karaköy'deki kafelere ilişkin tavsiyelerde bulunmuş. benim en çok ilgimi nar kafe çekti. çünkü burada destek yayınlarının kitaplarını okuyabiliyormuşuz. yani bu kafe ruhumuza da hitap ediyor anlaşılan. dem karaköy'de çay içmek de güzel olur bence.
tarihi yapıların bulunduğu beyoğlu ilçesine bağlı güzel bir semttir. aslında yaşamak için ideal bir semttir. iş alanı oldukça büyüktür. eğer yakın çevrede iş bulabilirseniz yürüyerek bile işe gidebileceğiniz küçük, orta ve büyük işletmeleri içinde barındırır. eğlence hayatı ve gezi için vakit geçirebileceğiniz yerler yine yürüme mesafesindedir.
karai türklerinin köyüdür. yahudi olmalarından mütevellit bol bol ticaretle uğraşmışlardır, hatta ve hatta "galata bankerlerini" adında bir topluluk kurmuşlardır ki bu bankerler "istanbul menkul kıymetler borsası"nın temelini oluşturmaktadır.