*taksime gitmek için tercih edilen iskele. biraz ilerisindeki tüneli * kullanarak 5 dakika sonra istiklal caddesinde bulursunuz kendinizi. eminönü iskelesi gibi her an kalabalık karışık değildir, sakindir ayrıca..
(bkz: karaköy vapuru)
istanbul'un en gözde iskelerindendir.karayolunu,havayolunu bir kenara bırakıp karaköye deniz yoluyla ulaşmak isteyenler için iyi bir tercihtir,zaten o muhite gidişatın seceneklerinden biride havada,karada tavan yapmaktır.
"akşam saatlerinde denize doğru yan yatan karaköy'deki kadıköy iskelesi, saat 23.45 sıralarında tamamen sulara gömüldü.
iskelenin denize doğru yan yatması sırasında içeriye girerek eşyalarını tahliye etmeye çalışan görevliler büyük tehlike atlattı.
görevlilerin içeride olduğu sırada iskelenin suya batması ile birlikte büyük bir panik yaşandı. itfaiye ve akom görevlileri içeride bulunanları süratli bir şekilde tahliye etti."
an itibarıyla canlı yayında sulara gömülmüştür. pek çok kişinin hatırasında yer eden bir tarihin çöküşüne tanıklık ettik; tıpkı onun yıllara tanıklık etmesi gibi...
çöken iskele. daha iki hafta önce işe giderken sürekli kullandığım,güvenlik görevlerinin sürekli aynı çantayı kullanmama rağmen bazen aramaları bazen geç geç deyip azarlamaları ile aklımda kalan battığını görünce kimbilir kaç yıl sonra belki de hiç kullanılmayacak diye düşündüğüm iskeleler.yeni yeni şeyler çıkacak bizim veletler torunlar tarihi eser diye bizden bilgi alacak haklarında ve biz belki de orhan pamuk gibi güzelce hikayeleştiremeyeceğiz iskeleleri battığını bile anlatmayı unutacağız.
içinde birileri varken göçmediği için sevinmemiz gereken iskele. devletin kimlere nereleri emanet ettiği de ortaya çıkmıştır böylece. hiç mi denetleme hiç mi bakım yapılmamıştır bu iskeleye. bir lodosla mahvolacaksa sevmişim öyle iskeleyi.
cuma gecesi çıkan güçlü lodos fırtınasında batmış diye söyleniyor.
şahsen 3 yıldır istanbulda yaşıyorum, ancak adanada dahi bundan daha şiddetli lodoslar gördüm, açıkçası fırtına sınıfına bile sokamam, bildiğin lodostu, lodos zaten böyle eser, ancak sabah kalkıp haberlere baktığımda, karaköy iskelesi battı deniyor, batışını hatta videoya çekmiş bazı internet gazeteleri, yani öyle böyle değil göz göre göre batıyor.
işin daha da garibi, mimarlık okuyorum ve bu dönemki projem karaköy iskelesine melez bir fonksiyon kazandırmaktı, karaköy iskelesi yok şimdi ortada ne ayak yahu...
1984 yapımı iskeledir, daha doğrusu iskeleydi.
ancak bu iskelenin sulara gömüldüğü haberini yayınlayan televizyon kanalları, iskeleden bahsederken tarihi sıfatını kullandılar, dikkatimi çekti. tarihi iskele aşağı, tarihi iskele yukarı. alındım açıkcası.
24 yıllık bir yapı ne zamandan beri tarihidir ey türk medyası?
gidip kendimi de bir restorasyona mı soksam nedir..