karadeniz ereğli

entry95 galeri29
    70.
  1. Bir yıl ailem orda yaşıyo deme şerefine ulaştığım ilçe.

    Güzeldir, yeşil ve mavi ikilisini beraber göreceğimiz güzel memleketlerden biri.
    2 ...
  2. 69.
  3. şehiri yani zonguldak merkeze göre daha güzeldir. hatta nüfusuda merkezden fazladır. şehir olması ileriki dönemde muhtemel. ama kışın havası acayip kirli yazında çook ama çook sıcaktır. yaşanmaz.
    0 ...
  4. 68.
  5. Sıcak denmiş ama ben herhalde bir iş yapmadığımdan bana hava normal geliyor. Esiyor şu an püfür püfür oh.
    1 ...
  6. 67.
  7. Konyayla karsilastirma haddine ulaşabilenleri bize gostermiş memleketim zonguldak'in ilçesi.
    3 ...
  8. 66.
  9. bir konya ereğli kadar güzel değildir.
    0 ...
  10. 65.
  11. nüfusu 52 ülkeden fazla ilçe.
    0 ...
  12. 64.
  13. akçakocadan beri bakıldığında ereğli gözüküyor. ama ereğliden beri akçakoca tarafına bakınca akcakoca gözükmüyor. bi gariplik var.
    1 ...
  14. 63.
  15. memleketimdir. batı karadeniz'in en güzel yerlerinden birisidir ve bazı şehirlerle karşılaştırıldığında açık ara eline verir. son seçimlerde ilk defa akp'nin eline geçmiştir aradaki fark da 50 oy mu ne öyle diyorlar. neyse, özledik halil babaaaaaa.
    1 ...
  16. 62.
  17. sinema ve kütüphanenin bir arada hizmet verdiği bir binası, upuzun bir sahil şeridi ve balıkçılıkla ilgilenenleri oldukça cezbedecek bir limanı olan, mitolojik eserlerin göze çarptığı, her sene biraz daha büyüyen zonguldak ilçesi.
    0 ...
  18. 61.
  19. geçen yıl festival düzenlenmemiş ilçe.
    0 ...
  20. 60.
  21. koskoca ilçede kitapçı yok.
    1 ...
  22. 59.
  23. karadeniz erkeği diye okuduğum güzide beldemizdir.

    (bkz: yaran yanlış okumalar)
    1 ...
  24. 58.
  25. Zonguldak'ın merkezinden daha şık duran daha gelişmiş daha nezih ilçesidir. Yeşilliklerin içine park yapılmasına şaşmamalı. Neticede bu ülkede herşeyin başı cukka,para. Yıllardır avmsi olmayan kapitalizme direnen bir lcw mağazası bile olmayan,migrosu olalı üç yıl olan birçok markayı bünyesinde barındırmayan bartın'a bile avm yapıyorlar.
    2 ...
  26. 57.
  27. 56.
  28. davulculariyla gecemi körelten yaşam alanim. sahile koyduklari çocuk oyun alanini görüp neyimize yarayacagini düşünmeyip sevinmeden edemedim.
    0 ...
  29. 55.
  30. sevgi barış dostluk festivali artık olmayan.

    ramazan ayında da sahil bandına yapılan lunaparkımsı alan olmamış. çimler, o yeşil alan kimin umrunda değil mi?
    ha pardon 1 milyon adet dikilen fidan vardı sahi ya.
    0 ...
  31. 54.
  32. 53.
  33. 30 mart 2014 yerel seçimlerinde eski chp'li yeni akp'li aday hüseyin uysal başabaş geçen mücadeleden galip çıkarak yeni belediye başkanı olmuştur. ereğlim de artık turuncu renge teslim. tek teselli zonguldak'ın kırmızısı.
    1 ...
  34. 52.
  35. çilek festivalinden daha çok balık yemekten kustuğumuz hamsi festivali daha çekicidir.
    0 ...
  36. 51.
  37. türkiyenin en gelişmiş ilçelerinden biridir. sadece sahili baştan sona yürümek canı sıkılan insan için nimettir. çok güzel deniz manzarası vardır. ki karadenizde denizi böyle güzel pek yer yoktur.

    üniversitesi büyütülmeli öğrenci sayısını çoğaltmalıdır.

    trabzonlular çoktur.

    türkiyenin en büyüklerinden biri olan açık hava halk konseri burada düzenlenir. hamsi festivalide vardır.

    belediye halk için çalışır.

    ayrıca chp'nin küçük kalelerinden biridir. halk akpye karşı ne varsa oradadır.
    2 ...
  38. 50.
  39. denize nazır, orman içerisindeki çöplüğü olan, çirkin şehirleşmenin güzide örneklerini sunan, doğa katili ilçe.
    1 ...
  40. 49.
  41. 48.
  42. ekonomomik krizin mahvettiği memleketim. 100 binlik ilçede 37.000 icra dosyası var. bu zamana kadar 43 bin kişi icralık olmuş. kriz öncesi 11 bin çalışana sahip olan tersanelerde çalışan sayısı bugün sadece 150 kişi! ilçede 20 bin kişi göç etmiş. son iki yılda 300 şirket kapanmış. iflas eden işadamları intihar ediyor.
    1 ...
  43. 47.
  44. 46.
  45. Karadeniz Ereğli, Zonguldak il sınırları içinde bulunan bir ilçedir. Türkiye’nin kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Yüzölçümü 782 km²dir. ilçeye bağlı 5 belde (Gülüç, Kandilli [Armutçuk], Gökçeler [Neyren], Çaylıoğlu [Güneşli] ve Ormanlı) ve 91 köy vardır.Kentin 2010 yılı itibariyle nüfusu 100.075'tir. Nüfus olarak Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ilçesidir. toplam nüfusu köyleriyle beraber 174.727'dir. Nüfusuyla Türkiye'nin en büyük 10. ilçesidir. 1960'da sadece 8.000 olan nüfusu, 1973'te 31.000'e, 1990'da 64.859'a, 2000'de 79.486'ya, 2007'de 94.736'ya çıkmıştır.ilçede 15 ağır sanayi kuruluşu, 81 orta ölçekli işletme faaliyet gösterir.
    Şehirde 5 modern hastane, 200'ü aşkın doktor vardır.
    Karadeniz Ereğli Müzesi’nde 3.000’i aşkın arkeolojik eser sergilenmektedir.
    Karadeniz Ereğli, sınırları boyunca 80 kilometrelik kıyı şeridine sahiptir. Yükleme ve boşaltma olanağı olan Türkiye'nin en büyük limanları ve balıkçı barınakları ile uluslararası nitelikte tersaneleri bulunmaktadır. ilçeye bağlı Kandilli (2003'ten önceki adı Armutçuk) beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Armutçuk Müessesesi bünyesinde taşkömürü ocakları, ilçe merkezinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) bulunmaktadır. Sadece Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda 10.000'e yakın işçi çalışmaktadır. 2006 yılında açılan yeni tersaneler bölgesi 7.000 kişiye iş olanağı sağlamıştır. Gelecekte faaliyete geçecek Organize Sanayi Bölgesi ise 5.000 kişilik istihdam sağlayacaktır.
    ilçenin kıyıları boyunca, birçok doğal plajın yanı sıra; Karadeniz Ereğli Belediyesi, Erdemir Fabrikaları ve Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait kamp ve plaj tesisleri bulunmaktadır.
    Kent merkezi; sosyal alanlar, çevre düzenlemeleri ve ticari hareketliliğinden dolayı Zonguldak ve çevresinin çekim merkezi konumundadır. Bu nedenle gündüz saatlerinde Karadeniz Ereğli'nin nüfusu 200.000'i, araç sayısı da 60.000'i geçer.
    ilçe bazında alındığında Türkiye'de ilçe bazında kişi başına en fazla otomobil Karadeniz Ereğli'de bulunmaktadır (AB ortalamasına en yakın yer)[kaynak belirtilmeli].
    ilçede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve liseler ile özel okullarda 40 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Ayrıca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi’nde 3.000’e yakın üniversite öğrencisi eğitim görmektedir.
    ilçe merkezinde 6 yaş üstü okuma-yazma oranı %93,8'dir[3].
    Ereğli eskiden Heraklia adıyla anılırdı. Eski Yunan mitolojisine göre tanrı Zeus'un oğlu Herkül üç başlı köpek olan Kerberos ile şu an ilçe merkezinde bulunan Cehennemağzı Mağarası'nda savaşmıştır. Cehennemağzı Mağarası zamanla biraz zarar görse de günümüzde koruma altındadır.Karadeniz Ereğli’de her yıl 18 Haziran'da Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali, temmuz ayının ilk haftası Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ve aralık ayı içerisinde Hamsi Festivali düzenlenmektedir. 22 Aralık 2002 tarihinde, 1. Hamsi Festivali kapsamında 2.002 metre uzunluğunda “Dünya’nın En Uzun Mangalı” rekoru kırılmaya çalışılmış, 1.600 metrenin kabul edilmesi sonucu ilçe Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmıştır.
    Karadeniz Ereğli denince çilek, taş kömürü ve Erdemir gelir akıllara. Osmanlı çileği diye tabir edilen küçük, pembemsi rengi ve kendine has aromasıyla ve harika kokusu ile ünlü olan bu çileğin reçeli çok meşhurdur.
    Ereğli, tarihsel kökleri M.Ö. 2000’li yıllara uzanan çok eski bir kenttir. Bir uygarlık beşiğidir. Tarihsel veriler, ilçenin iyon’lardan Türk egemenliğine kadar çok sayıda Anadolu Uygarlığını barındırdığını, bu şekilde bir uygarlıklar mozayiği oluşturduğunu göstermektedir. Ereğli bu özelliğini Batı Karadeniz’deki belli başlı iki doğal limandan birisine sahip olmasına borçludur. Ancak tarihsel veriler kıyı ticaretinin Ereğli’yi, hakkettiği gelişmişlik düzeyine ulaştırmakta yersiz kaldığını göstermektedir. Bunun nedeni, Ereğli’yi bir liman kenti olarak üretken iç kesimlere bağlayan karayollarının olmamasıdır, yani Ereğli bir hinterlanda sahip olamamıştır. 1334 (1918) tarihli Müstakil Bolu Sancağı Salname-i Resmiyesi'nde de bu gerçek vurgulanmakta; Ereğli’nin önemli çapta bir ticari hareketliliğine kavuşamaması, iç kesimlerle irtibatının olmayışına bağlanmaktadır. Ereğli’yi geliştiren, 1848 yılında işletmeye açılan taşkömürü madeni ile 1965 yılında işletmeye alınan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları olmuştur. Bu dönemden itibaren sınai kentleşme sürecine giren ilçe, coğrafi yapısının da elverişli olması nedeniyle, giderek Batı Karadeniz’in ağır sanayi merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Ereğli son yıllarda güçlü ekonomik yapısını ve gelişmiş sosyo-kültürel yaşamının doğal bir sonucu olarak uluslar arası barış ödüllerinden, ulusal çevre ödüllerine uzanan kentsel ve kültürel başarılara da sahne olmuş, kardeş ilçe anlaşmalarıyla Yunanistan’dan Almanya’ya kadar geniş bir bölge içerisinde sevgi, barış ve dostluk köprüleri kurmuştur.

    En detaylı bılgı
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük