ruhun bedeni terk ettiği o tarifsiz andan sonra imamın bi kaç muamelesinden geçerek hayır duaları ve zırlamalar eşliğinde bir gün hepimizin gideceği toprak parçasının bir bölümünün adıdır.ve burada bi çok rahmetli zat yanyana yatmaktadır ve umarım banada yer kalmıştır :)
Karacaahmet Mezarlığı, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı büyük mezarlıklarındandır. istanbul ilinde, Üsküdar ilçesinde yer alır. 750 dönümlük arazi kaplar. istanbul’un yalnız en büyük değil, aynı zamanda en eski mezarlığıdır. ilk olarak istanbul’un Araplar tarafından kuşatılması sırasında şehit olan askerlerin buraya gömüldüğü sanılmaktadır.
Mezarlık adını, istanbul’a Hacı Bektaş-ı Veli tarafından islam dinini yaymak üzere gönderilen Karaca Ahmet Sultan’dan alır.
Karacaahmet Mezarlığı, 1917, 1940, 1956 ve 1974 tarihlerinde olmak üzere dört defa istimlâk edilmiştir. Bu istimlâklerde, özellikle 1974’te Karayolları’nın istimlâki sırasında ciddi şekilde tahrip olmuştur.
etrafından geçerken insanı zorla dua ya sevk eden mekan. "nasıl yani zorla?" diye sorularınızı duyar gibiyim. abicim trafik oluyor oralarda. gidip-gelirken orda sıkışan trafikte adamın aklından neler geçiyor. mekan biraz büyük olunca git git bitmiyor. düşünmeye başlıyorsun "ulan ben nerede ölücem acaba", "mezar taşım ne kadar büyük olur" , "çevreden geçenler görür mü?", "ölürsem dua okuyanlar olur mu?" soruları felan derken tüm ölmüşlerin ruhuna fatiha ile bitiriyosun yolu.