savaş tazminatı olarak verilmiş bir karış toprak olarak görülse bile döneminin savaş doktorini açısından inanılmaz bir tazminattır çünkü karaağaç, meriç nehrinin ötesindeki tek türk toprağıdır.
kurtuluş savaşımız, birinci ve ikinci dünya savaşı arasına denk gelmiştir yani kullanılan doktorinler bu gün az bilinen ve ilkel görülen doktorinlerdir halbuki çapraz ateş bile döneminde öyle bir yeniliktir ki savaşın kaderini değiştirebilirdi; büyük değişim ikinci dünya savaşında olacaktı, almanlar kaybetse ve katliam yapsalar bile doktorin anlamında büyük adımlar atacak ve literatürü değiştireceklerdi.
karaağaç, meriç nehrinin hemen ötesinde; yani doğal sınır olan nehri geçiyor ve asker konuşlandırabileceğiniz çok güzel bir mevki veriyor, dönemindeki doktorin içinde bu büyük bir fedakarlıktır çünkü nehir geçmek için detaylı istihbarat ve aşırı detaylı plan yapmanız gerekir ki askerlerinizin büyük bir kısmını feda etmeden doğal sınırı geçebilesiniz.
Dershane zamanından bir arkadaşımın yalancısıyım ama kızları çok güzelmiş. Bizim süreçte de karaağaçlı masum ve tatlı suratlı bir kız vardı, güzeldi, sohbeti iyiydi.
Balıkesir’ in karaağaç beldesi bu arada bahsettiğim…