teorik olarak çok yoğun olmaları gerekiyor. Yanlız iç dinamiklerini tam olarak bilmiyoruz. Bir sonda göndermemiz de mümkün değil. Gerçekte kara delikler sanıldığı kadar yoğun mu.
maddenin atomlarının tamamen parçalanıp, tek bir noktada toplandığı yerdir karadelik. yoğunluğu mutlak olup, hacmi sıfıra yakın. hayır gidip ölçemezsin. interstellar yok orada uzay aracı yollayıp kuantum verisi alasın.
bazı yöntemler var yaklaşık olarak hesaplayabilmek için. bunun için Schwarzschild yarıçapı dediğimiz niceliği kullanabiliyoruz. bahsi geçen yarıçap, her kara deliğin kendisine has olan bir yarıçap. yani herhangi bir nesneyi, o nesneye özel bir yarıçapa kadar sıkıştırabilirsek, o nesneyi bir kara deliğe dönüştürürüz. işte bu yarıçap Schwarzschild yarıçapı adını alır.
mesela dünya'yı yaklaşık 9 mm'lik bir yarıçapa kadar sıkıştırabilirseniz onu kara delik yaparsınız. yani dünya'nın Schwarzschild yarıçapı yaklaşık 9 mm'dir.
normalde herhangi bir şeyin yoğunluğunu, kütlesini hacmine bölerek buluyoruz. kara delikte de bundan farklı bir durum yok. yalnız tabi hacim konusu, normal bir cisim için geçerli olan hacimden farklı olduğundan, kara deliğin yaklaşık hacmini, onun olay ufku ile sınırladığı küre üzerinden hesaplıyoruz.
buradan çıkan sonuca göre;
mesela güneş'in yoğunluğu santimetreküp başına yaklaşık 1,4 gram iken, güneş kütlesindeki bir kara deliğin yoğunluğu metreküp başına yaklaşık 2 x 10^19 kilogram...