kara delikler birbirini çeker mi

entry11 galeri2 video1
    1.
  1. 2.
  2. cekemez. cok kiskanc oluyomus onlar.
    14 ...
  3. 3.
  4. Birbirlerinden çok uzaktalar yaklaşırlarsa muhtemelen hızla birbirlerini çekeceklerdir.

    Karadeliklerin çekiminden fotonlAr bile kaçamıyorken elbette ki olağanüstü bir çekim ile kucaklaşacaklardır.
    6 ...
  5. 4.
  6. 5.
  7. kara delikler genel göreliliğe tabidir. zaten bu kuram ile kara delikler tanınmıştır. amma ve lakin, kara deliklerle ilgili her şey şu an için tahmindir. kara deliklerin her şeyi içine çektiği bilinse de, kara delik içerisinde ne olduğu bilinmeden, tanımlanmadan net bir şey söylemek pek mümkün değildir. yok illa tahmin edeceksek, kara deliklerden büyük olanı küçük olanı içine çeker diyelim. bilim bu kadar da yanılmış olamaz *

    edit: o zaman espriden çıkartalım mevzuyu. karadelik etkileşimiyle ilgili de sadece tahmin vardır. kimisi birleşip daha büyük bir karadelik oluşturacağını düşünürken, kimisi çekim olacağını, kimisi etkileşmeden ayrılacaklarını düşünüyor. özetle herkes başka bir şey düşünüyor. 2002 yılında ortaya atılan bir çalışmada, birbirine yaklaşan iki kara delik olduğu belirtiliyor. o günden bu zamana kadar da bu iki kara delik izleniyor. yaklaştığında nasıl bir durum oluşacağı o zaman netlik kazanacak. bir de einstein halkaları denen şu zamazingo var; belki bir fikir verebilir. (video'daki görünüm de tamamen tahminlerden oluşuyor)

    https://giant.gfycat.com/...ppropriateIrishsetter.mp4
    1 ...
  8. 6.
  9. Çeker 3 kara delik 1 karadeliğide götürür.
    0 ...
  10. 7.
  11. ikiz Karadelikler vardır.

    Birbirlerini çekerler mi bilmiyorum. Ama eğer bir Karadelik bir Karadeliği kütle çekim olayıyla çekiyorsa ve (ki zaten karadelikler her biri içinde artı ve eksi yüce kütleler bulundurmakta) evet sadete geliyorum karadelikler birbiribi çekerse o halde bir madde ya da kütlesi olan bir cisim bir enerji de Karadeliği çekebilir.

    Ayrıca evrende her şeyin hareket halinde oluyor olması gerek.
    2 ...
  12. 8.
  13. Kara delik'in yapısını daha iyi anlamak için ufak bi modelleme gerekirse;
    Bir çay kaşığının içine sığdırılan yüzlerce güneş düşünün.
    Yani kütle aşırı derecede fazla ve hacim aşırı derecede küçük.
    Kütlenin hacme oranı da maddenin çekim oranını belirler. Bu da bunun yanından ışık geçse, ışığın hızına rağmen emileceğini gösterir.

    iki kara delik birbirini çeker mi konusunda eminim sözlükte daha bilgin, bu konuda araştırma yapmış arkadaşlar vardır (umuyorum) ama sanırım diğer karadelik diğerinin oluşmasına imkan vermeden diğerini hoppala ve de cuppala yutacaktır.
    0 ...
  14. 8.
  15. 9.
  16. Çok zırlamanın manası yok klasik mekanik geçerlidir. Eğer kara delik bir başka cismi içine çekiyorsa, diğer kara deliği de çekecektir.

    Kütlesiye orantılı çeker hem de utanmadan. Ama birbirlerinin çekim alanlarına girmesi meselesi gözardı edilmemelidir.
    0 ...
  17. 10.
  18. Çekerler. Karadelikler uzay da ki herhangi bi cisimlen çok da farklı davranmazlar sadece kütle çekim kuvveti çok küçük bi noktaya toplandığı için uzayı aşırı derece de biletler ve ışıkta tıpkı akıntıya karşı yüzen bir yüzücü gibi olağan üstü hızına rağmen karadeliğe çekilirler. Ama aslında çekilen ışık değil uzaydır. Son olarak eğer güneş şu anda bi karadeliğe dönüşecek olsaydı dünya ve diğer gezegenlerin yörüngelerinde en ufak bi değişiklik dahi olmaz.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük